De grote stap naar de tv-reclame

Jean-Bernard Bouchat, die al 20 jaar bij Rossel werkt als grote specialist van de geschreven pers, staat sinds kort aan het hoofd van de nieuwe Régie TV One. Hij is er onder meer verantwoordelijk voor de verkoop van de reclameblokken op de Franstalige lokale televisiezenders.

Na het behalen van een graduaat marketing, volgt Jean-Bernard Bouchat een specialisatie reclame. Zijn carrière begint hij bij een reclamebureau en na een tussenstop bij de Moniteur Automobile wordt hij hoofd reclame van de gratis krant VlanBrussel ( Groep Rossel). Enkele jaren later wordt hij er commercieel directeur. In 1988 voegt hij de regieën van de bladen van de groep samen tot Régie Number One. Na een periode in de reclamedirectie van LeSoir, keert hij in 1993 terug naar Régie Number One, waar hij de volgende tien jaar zal blijven.

De samenwerking tussen de regionale tv-zenders en Régie Number One begon vier jaar geleden, toen TV Lux (provincie Luxemburg) vroeg om de lokale regie van de zender te verzorgen. Al vrij snel volgde TV Com (Waals-Brabant). Régie Number One ziet er meteen brood in: met 606.800 kijkers per dag hebben de Franstalige regionale zenders een marktaandeel van 16,5 %. Midden 2003 is het project rond en sluiten de elf Waalse regionale tv-zenders ( Télé-Bruxelles volgt enkele maanden later) een akkoord met de Groep Rossel voor de overname van hun nationale reclameblokken.

Régie TV One is ook door TV Brussel gecontacteerd, waardoor de hele Brusselse markt kan worden bereikt. Jean-Bernard Bouchat wil in zijn aanbod ook de Duitse lokale televisie en de communautaire zender van het groothertogdom Luxemburg opnemen.

“Om adverteerders warm te maken voor televisie, moet je alle cijfers mooi op een rijtje kunnen zetten”, zegt Jean-Bernard Bouchat. Daarom bestelde Régie TV One, in samenwerking met de De Streekkrant (Roularta Media Groep) en de regie van de Vlaamse lokale zenders, RTVM, een diepgaande studie naar het publiek van de lokale media.

Jean-Bernard Bouchat (46)

Is: directeur van Régie TV One.

Vrije tijd: tennis, veldhockey,

opera.

Martine Maelschalck

“Wij willen ook instaan voor de lokale regie van de communautaire zenders.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content