‘De grootste struikelsteen voor innovatie is de mens zelf’

WIE

Maka De Lameillieure-Kharatichvili (54)

IS

De Lameillieure-Kharatichvili werkt sinds 1998 in België, in topfuncties bij onder meer Philips, Vlaio, Flanders in Shape als medeoprichter en algemeen directeur, en sinds 2016 bij de Antwerp Management School als docent en directielid.

WORDT

Valorisatiemanager innovatie bij de associatie KU Leuven-Vives Hogeschool

WIL

“De uitdagingen die me te wachten staan, zijn op zoek gaan naar onderzoeksprojecten met potentieel, nieuwe kennis succesvol inzetten, technologie bevorderen in de ondernemingen, en een netwerk ontwikkelen met diverse stakeholders ¬ van onderzoeks- en onderwijsinstellingen over beleidsmakers, zoals de POM West-Vlaanderen en Voka, tot en met de bedrijfswereld”, zegt De Lameillieure-Kharatichvili. “Aan initiatieven rond innovatie is er in Vlaanderen geen gebrek. Het kan allemaal wel beter worden gestroomlijnd. Uit onderzoek van POM West-Vlaanderen blijkt dat 80 procent van de kmo’s alleen werkt aan innovatie of digitale transitie. Dat willen we doorbreken. Om grote transities te realiseren en complexe problemen aan te pakken moet je de krachten bundelen. Maar afstemming, samenwerking, open communicatie en vertrouwen zijn cruciaal.”

“De grootste struikelsteen op weg naar innovatie is allicht de mens zelf. Die is van nature eerder geneigd alles bij het oude te laten. In mijn nieuwe functie moet ik zo veel mogelijk instanties en mensen meekrijgen. Dat vergt flexibiliteit, wendbaarheid en een andere manier van denken en handelen. Iedereen, van een arbeider tot een directeur, speelt een belangrijke rol als het over innovatie of digitale transformatie gaat. Maar iedereen moet daar dan wel de kans toe krijgen.”

VRIJE TIJD

Basketbal, theater en reizen. Ze is een ervaren gids in haar geboorteland Georgië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content