‘De focus ligt op ecologische producten’

WIE

Marc Geerts (55)

IS

CEO van Soprema Groep België, een specialist in waterdichtingssystemen voor bouwwerken. De Belgische afdeling van de Franse multinational is gevestigd in Grobbendonk.

WAS

Geerts ging in 1988 aan de slag bij de Vlaamse roofingfabrikant Lummerzheim in Gent. Toen die in 1998 werd overgenomen door BITAL, werd hij er salesmanager. In 2001 leidde hij mee de overname door Soprema Groep in goede banen. In 2006 nam Soprema Groep Onduline (Al Asfalt) over en was Geerts verantwoordelijk voor de integratie van De Boer Waterproofing Solutions. Nadat hij als commercieel directeur Belux twintig jaar de salesafdeling heeft geleid, kiest hij voor een nieuwe uitdaging.

WIL

Soprema België draait een omzet van 70 miljoen euro en stelt 110 mensen te werk. De komende jaren plant de afdeling meer investeringen in onderzoek en ontwikkeling. “De focus ligt op ecologische producten”, aldus Geerts. “De recente overname van de groendakpionier Ibic in Aartselaar past in die strategie. Het bedrijf breidde zijn activiteiten uit naar een creatief totaalconcept waarin behalve de plaatsing en het onderhoud van groendaken ook het ontwerp een steeds belangrijkere rol speelt. Die groene filosofie lag ook mee aan de basis van de overname van Sibli, een producent van minerale isolatiesystemen in Andenne.”

“Onze producten worden altijd met respect voor het milieu geproduceerd”, benadrukt Geerts. “Denk aan onze 100 procent natuurlijke houtvezelisolatie van Pavatex die gemaakt wordt uit restafval van houtzagerijen. Of aan onze nieuwe XPS-isolatiefabriek in Tongeren, die dankzij een hoogtechnologisch productieproces erin slaagt duurzame isolatie op de markt te brengen.”

VRIJE TIJD

Reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content