‘De eerste ijspiste ter wereld op een rivier’

© Debby Termonia

Bart Goekint, Event Management Organisation (E.M.O.)

“Met mijn twee vennoten en onze vier vaste medewerkers ben ik het hele jaar bezig met de voorbereiding van onze winterevenementen. Voor de opbouw en de evenementen hebben we tijdelijke medewerkers en freelancers.

“Onze eerste openluchtijspiste in ons land werd twintig jaar geleden ingeschaatst, in onze thuisbasis Oostende. Tegenwoordig heeft zowat iedere gemeente een tijdelijke piste.

“De Gentse Winterfeesten organiseren we al voor het vijfde jaar op rij. Ook in Oostende, Aalst en Wommelgem doen wij de hele organisatie van de winterse festiviteiten. In Nieuwpoort, De Panne, Poperinge en Mechelen baten wij enkel de schaatspiste uit.

“In drukbezochte steden betalen wij een vast bedrag aan de stad, terwijl kleinere gemeenten zelf een stuk bijleggen. Logisch, want je hebt heel veel schaatsers nodig om een ijsbaan rendabel te krijgen. Voor de kerstmarkten betalen de standhouders huur aan ons. De meeste bars en drankstanden baten we zelf uit.

“Voor ieder project werken we een nieuw concept uit. Zo zorgden we in Mechelen voor een schaatsboot op de Dijle. De enige ijspiste ter wereld op een rivier, voor zover ik weet.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content