De compagnon van Tony Mary

Als rechterhand van Tony Mary bouwde Eddie Bogaerts uit het puin van KPMG Consultants een nieuw adviesbureau op. Vandaag neemt hij de leiding van zijn vroegere kompaan over.

Na een interne ruzie stapte in mei 1999 zowat de hele ploeg van KPMG Consultants over naar concurrent PricewaterhouseCoopers (PwC). Dat veroorzaakte toen een schokgolf in de sector. De tandem Tony Mary-Eddie Bogaerts trok zich daar weinig van aan. Geruggensteund door de economische hoogconjunctuur lieten zij KPMG Consultants in amper 2,5 jaar uit de as verrijzen. Vandaag realiseert het team van 160 medewerkers een omzet van 25 miljoen euro.

Bogaerts (54) is de zoon van een accountant uit Herentals. Na zijn klassieke- humanioraopleiding in Brussel studeerde hij politieke en sociale wetenschappen aan de Université Catholique de Louvain ( UCL). Zijn vader wilde dat de kinderen perfect tweetalig zouden worden. Daarna haalde hij een diploma communicatiewetenschappen aan de KU Leuven.

De jonge Vlaming droomde van een carrière in de diplomatie. Maar hij liet die ambitie varen toen hem duidelijk werd dat het ambassadeleven soms meer te maken had met recepties dan met internationale politiek. In 1970 startte Bogaerts zijn carrière als marketingconsultant bij Cegos. Hij specialiseerde er zich in consumptiegoederen en financiële dienstverlening. Belangrijke klanten waren Coca-Cola, Generale Bank, AG en Citibank.

In 1976 stapte Bogaerts over naar die laatste onderneming. Bij Citibank klom hij op tot Europees marketingdirecteur in Londen. Via een tussenstap als general manager van de Famibank werd Bogaerts in 1988 bestuurder bij Ippa.

Vijf jaar later hield Bogaerts de banksector voor bekeken en keerde hij terug naar zijn oude liefde: consultancy. Als topman van Arthur D. Little begeleidde hij samen met Morgan Stanley en Bank Degroof de strategische consolidatie van Belgacom. Toen het Amerikaanse zusterbedrijf begin 2000 in moeilijkheden geraakte, begon hij samen met Tony Mary aan het herculeswerk om KPMG Consultants opnieuw op te bouwen. Nu zijn compagnon naar de openbare televisie is verhuisd, zet Bogaerts het werk voort, conform de filosofie van Mary: niemand is onvervangbaar.

E.P. [{ssquf}]

Eddie Bogaerts (54).

Is: managing partner van KPMG Consultants.

Vrije tijd: lezen, wandelen en twee honden.

Bogaerts bouwde samen met Tony Mary een nieuwe adviesgroep op met 160 consultants en een omzet van 25 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content