De Belgian Building Awards

ImmoTrends reikt, in samenwerking met de architectenscholen, Batibouw en de Confederatie Bouw, opnieuw de Belgian Building Awards uit. Wat mag u verwachten?

Drie jaar geleden besloten Trends en Trends-Tendances hun traditionele architectuurprijzen (Prijs voor het Bedrijfsgebouw, Prijs voor het Cultureel Erfgoed en de Internationale Prijs) onder te brengen in de architectuurwedstrijd van de Koninklijke Federatie der Architectenverenigingen van België ( FAB) en Batibouw. Aan die samenwerking is een einde gekomen. In overleg met Top Bouw, Batibouw, de architectenscholen en de Confederatie Bouw hebben we besloten dit initiatief toch voort te zetten.

De Belgian Building Awards omvatten vier onderscheidingen: de Prijs voor de Eengezinswoning (nieuw of gerenoveerd), voor het Bedrijfsgebouw, voor het Cultureel Erfgoed en een Internationale Prijs. Het opzet van de wedstrijd is een uithangbord te bieden aan de Belgische architectuur. De genomineerde projecten dienen intelligente en innovatieve kenmerken te vertonen die voor het hele beroep gelden.

Afspraak op 26 en 27 februari

We ontvingen in totaal 72 kandidaturen. Een eerste jury, samengesteld uit de directeurs van de scholen voor architectuur, heeft hieruit tien projecten geselecteerd.

In een tweede fase zal de vaste jury, bestaande uit Jan Bruggemans, Laurent Ney en Dirk Jaspaert, deze tien gebouwen bezoeken in aanwezigheid van de architecten. Vervolgens zal de jury na beraadslaging de winnaars aanduiden. De uitslag van de wedstrijd wordt tijdens de beurs Batibouw bekendgemaakt, meer bepaald op 26 februari. Alle resultaten en een bespreking van de winnende projecten vindt u in ImmoTrends van 27 februari.

In afwachting geven we u nu al in primeur de tien projecten die de kaap van de eerste selectie gerond hebben.

V.P. [{ssquf}]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content