De Amerikaanse droom

Filip Gydé

WIE

Filip Gydé (58)

WORDT

De CEO van CTG. Dat heeft 4000 IT-specialisten in dienst en zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Buffalo.

WAS

Filip Gydé begon zijn carrière in 1984 als een systeemanalist bij de Temse scheepswerf Boelwerf. In 1987 werd hij een IT-consultant bij Rendeck. Sinds 1990 is hij in diverse functies aan de slag bij de Amerikaanse IT-groep CTG. Hij klom op tot president Europe en executive vice president van de groep CTG Inc.

WIL

“Het is ten eerste de bedoeling de groei in de Verenigde Staten aan te zwengelen zoals al is gebeurd in Europa. In Europa legde CTG maakte indrukwekkend expansie. De Amerikaanse markt is wat achtergebleven. Groeien in de VS kan door meer à-la-carte-oplossingen aan te bieden. Dat vergt een aanpassing van onze organisatie. Onze mensen moeten creatiever zijn, meer toegevoegde waarde bieden en meer verantwoordelijkheid nemen.

“Ten tweede moeten we de war for talent proberen te winnen. We moeten goede mensen rekruteren en houden. Men zegt soms: een bedrijf is maar zo goed als zijn werknemers. Op één voorwaarde: dat je met gelukkige mensen werkt. Happy people produce quality. Ook in tijden van digitalisering en artificiële intelligentie maken goede mensen het verschil. Onze klanten in Europa gaan bijna altijd voor een langetermijnrelatie met onze medewerkers. Ook in de Verenigde Staten wil ik daar werk van maken. Of medewerkers dan vooral héél hard moeten werken? Nee hoor, iedereen moet dat voor zichzelf uitmaken. Sommige mensen voelen zich beter met hard werken, anderen met een zachter schema en een aangepaste verloning.”

VRIJE TIJD

Italiaanse wijnen, gezelligheid, reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content