‘De activiteiten in Vlaanderen uitbouwen’

WIE

Tim Van Helden (35)

IS

Operations & development officer ImmoPass

WAS

Tim Van Helden studeerde communicatiemanagement aan de XIOS Hogeschool in Hasselt en behaalde een master in de politieke wetenschappen aan de VUB. “Ik heb altijd interesse gehad in nationale en internationale politiek”, zegt hij.

In 2011 startte hij als parlementair medewerker van Patricia De Waele (Open Vld, later LDD) in het Vlaams Parlement. “Ik zat in het hart van de Vlaamse democratie. Ik heb daar veel geleerd.”

In 2016 werd Van Helden energieadviseur bij de Vlaamse Confederatie Bouw. “Ik focuste op het renovatiepact en op het energie-efficiënt maken van het Vlaamse woningpatrimonium tegen 2050.” In augustus dit jaar ging hij aan de slag bij de start-up ImmoPass, om de activiteiten in Vlaanderen uit te bouwen.

WIL

ImmoPass werd in 2018 opgericht als onafhankelijke organisatie voor de technische controle van vastgoed. Het werkt daarvoor samen met architecten. De doelgroep zijn kopers en verkopers van vastgoed en verenigingen van eigenaars. Van Helden: “We doen technische audits van gebouwen en brengen zo’n tachtig punten in kaart, zoals de brandveiligheid, de omgeving en de energetische situatie.”

ImmoPass had al wat contacten in Vlaanderen, maar Tim Van Helden heeft als taak die meer te structureren. “Ik zal ook de partnerarchitecten uitbreiden om een goede dekking in Vlaanderen te garanderen.” Hij zal ImmoPass meer te profileren op de Vlaamse markt. “We zijn van plan een marketingcommunicatiecampagne op te zetten om ImmoPass een grotere naamsbekendheid te geven.”

VRIJE TIJD

Reizen, wandelen, lezen en taalcursussen volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content