Daar komt Woods

Voor Tiger Woods begint het golfjaar 2020 deze week. De Amerikaan neemt deel aan de Farmers Insurance Open. Dat toernooi wordt gespeeld op het fantastische parcours van Torrey Pines, op een boogscheut van San Diego. Voor Woods wordt Torrey Pines het eerste competitieoptreden sinds zijn Amerikaanse overwinning in de Presidents Cup van december 2019.

Sinds zijn eerste deelname in 1999 won Woods de Farmers Insurance Open dan zeven keer. Ondertussen is Tiger Woods 44, maar de ambitie blijft branden. Vorig jaar won hij met de Masters van Augusta zijn vijftiende grandslamtoernooi. Dit jaar wil hij er nog een bij doen, om nog wat dichter te komen bij het record van de legendarische Jack Nicklaus, die niet minder dan achttien majors op zijn naam schreef.

Woods steekt niet onder stoelen of banken dat hij het record van het aantal overwinningen in de PGA Tour wil breken. Dat deelt hij nu nog met Sam Snead, die er ook 82 won. De vroegere nummer één van de wereld hoopt ook dat hij de komende zomer voor het eerst kan deelnemen aan de Olympische Spelen, die in Tokio worden georganiseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content