Cyclobility wordt marktleider

© Getty Images/Maskot

Begin juni nam het Cyclobility de mobiele fietshersteldienst BikeKing over. Daarmee wordt het Gentse fietsleasebedrijf de marktleider in Vlaanderen.

Cyclobility, een specialist in fietsleasing voor bedrijven, bestaat vijf jaar. Het bedrijf biedt een totaaloplossing, van het leasen en verkopen van elektrische fietsen, tot het onderhoud en de herstelling. Ook particulieren kunnen er een elektrische fiets aankopen.

Onder invloed van de coronacrisis zag de oprichter, Andries Auman, de aanvragen voor fietsleasing zienderogen stijgen. De overname van BikeKing was een logische stap om kennis en expertise te bundelen, en de groei te bestendigen. Met de combinatie van fietsleasing à la carte en fysieke verkooppunten wil Cyclobility werknemers en werkgevers optimaal ondersteunen.

Er zijn twee fysieke winkels, in Gent en Kluisbergen, en twee mobiele servicebussen. Met de overname van BikeKing komen er nog een testcenter en een winkel in Gent bij. De medewerkers van BikeKing blijven aan boord.

De vloot van Cyclobility telt nu meer dan 2500 bedrijfsfietsen. Daarmee bedient het onder meer de Belgische afdelingen van multinationals zoals Plastal, Nexans en Worldwide Flight Services. Onlangs sloot het bedrijf een samenwerking met het sociaal secretariaat Securex.

Wallonië wordt de volgende stap voor Cyclobility. Omdat het bedrijf ook duurzaam wil groeien, kiest het bewust voor partners met gedeelde waarden, zoals Triodos en Trividend. Voor de levering en de montage van de fietsen werkt het samen met het Waregemse maatwerkbedrijf Werkplus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content