Culinair feestje

Bent u op zoek naar een bijzondere locatie voor een intiem en redelijk geprijsd culinair feestje, dan is l’Horizon een uitstapje waard. Het restaurant heeft een idyllische locatie te midden van de glooiende velden van de groene gemeente Chaumont-Gistoux. De 22-jarige Alessandro Ciriello opende Horizon twee jaar geleden, samen met zijn ouders, die achttien jaar lang het restaurant Le Caprice in Waver uitbaatten.

Moeder Veslava zet de gerechten in met witte handschoen en een lach. Zij wordt gechaperonneerd door een hoffelijke zaalmeester. Alessandro Ciriello kreeg een opleiding bij de beste chefs, onder wie Peter Goossens, Yves Mattagne en Maxime Collin. Alessandro Ciriello heeft culinair veel te vertellen en is graag bereid dat te tonen. Voor een tafeltje in l’Horizon is het tegenwoordig wijselijk weken op voorhand te reserveren.

De kaart vermeldt respectvol de leveranciers en bestaat uit zeven bereidingen, waarmee je zelf een menu samenstelt. De selectie begint met een keuzemenu van drie gangen voor 40 euro en gaat tot zes gangen voor 70 euro. Onze voorkeur ging naar een vijfgangenmenu (60 euro) met aangepaste wijnen (35 euro). De wijnen waren van een correcte kwaliteit en gemaakt met respect voor onze planeet. Wij startten met vier mooie en fijne proevertjes, waaronder cappuccino van ui, parmezaan en lardo di collonato, en krokante genoise met ganzenlever en gerookte paling. Het eerste bedrijf was een schot in de roos: met teriyaki-saus gelakte zwezerik, vergezeld van gekonfijte selder, spinazie, eryngii-paddenstoel en schuim van parmezaan. Ook het tweede bedrijf wist te verrukken: licht zoete tartaar van kalf, gecombineerd met de zilte smaak van oester, chips van ui, dashi en yuzu. Een kort verwarmde langoustine onder broodkorst kwam met bisque, pompoen en kalamansi. Dat gerecht was lekker, maar de omlijsting overheerste de delicate smaak van de langoustine. Voor de vierde gang combineerde de chef gebraden zeeduivel met een gewelde botersaus op basis van dashi, kort gestoomde schelpjes en seizoengroenten. Ook dat gerecht viel in de smaak. Als sluitstuk was er een frisse samenstelling van gehakte mandarijn, kumquats, wortelcake, citroencrème en vers gedraaid vanille-ijs. Wij kwamen enthousiast en een ontdekking rijker buiten.

L’Horizon ****

50 rue de Moulin

1325 Chaumont-Gistoux (Dion-Valmont)

Tel. 010/22.75.65

Tweegangenlunch: 23 euro Driegangenlunch: 30 euro

Dinsdag en woensdag gesloten

Kader: aangenaam en verzorgd, met zicht op de velden

Onthaal: door Veslava en haar helper

Keuken: gepersonaliseerde, intuïtieve en markt gebonden fijne bereidingen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content