Corporate op de green

THOMAS DETRY Sparring partner op de Corporate Legends Classic.

Golf is een van de weinige sporten waarin een professionele beoefenaar het kan opnemen tegen een amateur. Dat is ook het idee achter de Corporate Legends Classic: een exclusieve wedstrijdenreeks die dit jaar neerstrijkt op de GC Grand-Ducal de Luxembourg (31 mei), de Royal Waterloo (7 juni), de GC Chantilly Vineuil (14 juni) en de Royal Latem (27 september). “In elke manche vertegenwoordigen twintig teams van vier amateurs telkens een bedrijf”, zegt Michael Jones, voormalig agent bij IMG McCormack, speler bij Royal Waterloo en kenner van het profcircuit, die het evenement bedacht en organiseert. “Ze krijgen een dag lang het gezelschap van een topspeler uit de Europese Tour. Dit jaar zijn dat Romain Langasque, Thomas Detry en Raphaël Jacquelin.”

De deelnemers krijgen niet alleen een interactieve clinic en persoonlijk advies op de practice, ze krijgen ook het voorrecht om het op een van de holes op te nemen tegen de profspeler van dienst. Aan het eind van de dag spelen de beste drie geklasseerde teams een shoot-out, een ludieke wedstrijd rond een green, tegen de profspeler.

“Golf is voor mij synoniem met emotie”, zegt Jones. “Met dit evenement probeer ik het gevoel en de sfeer van een toptoernooi te creëren. Dankzij de aanwezigheid van de profspeler natuurlijk, maar ook dankzij een specifieke opzet met een ouderwets leaderboard, dat het voor de teams mogelijk maakt het klassement op het parcours live te volgen.”

Zoals de naam laat vermoeden, richt de Corporate Legends Classic zich vooral tot bedrijfsleiders die golfende klanten of werknemers willen uitnodigen. “Het idee is er een onvergetelijke dag van te maken, met een combinatie van golf en business”, zegt Jones. “Enerzijds probeert elk team zo goed mogelijk te scoren, maar het is ook een gelegenheid om visitekaartjes uit te wisselen en te netwerken op de negentiende hole.”

Deelnemen aan een toernooi kost 2595 euro (excl. btw) per team. Het initiatief beantwoordt duidelijk aan de vraag van het bedrijfsleven om zaken met golf te kunnen combineren. De manche op de Royal Waterloo met Thomas Detry als gastspeler is al uitverkocht. “Maar er zijn nog een paar plaatsjes voor de manche op de Royal Latem in september”, weet Michael Jones.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content