Vandaag staat schoonzoon Lionel Rigolet aan de zijde van Pierre Wynants. Zo wordt ook de vierde generatie opgeleid volgens de tradities van het huis, en dat is een garantie voor de toekomst. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan en de lancering van het boek 'Fijnproeven in België' (zie h...

Vandaag staat schoonzoon Lionel Rigolet aan de zijde van Pierre Wynants. Zo wordt ook de vierde generatie opgeleid volgens de tradities van het huis, en dat is een garantie voor de toekomst. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan en de lancering van het boek 'Fijnproeven in België' (zie hiernaast) nodigde de familie de ambachtelijke producenten van Belgische streekproducten uit op een feestdiner, samen met collega-restaurateurs _ zoals Freddy Vandecasserie (Villa Lorraine), Willy Vermeulen (Bijgaarden), Geert Van Hecke (Karmeliet), Thérèse Desmedt (Oud Konijntje), Roger Souvereyns (vroeger Scholteshof), Christian Denis (Clos St. Denis) en Charles Lahire (Auberge du Moulin Hideaux). Het festijn begon met spies van makreel en langoustines met raketsla, vergezeld van een fraaie Pinot Gris 'Réserve Personnelle' F.E. Trimbach 1997. Bij de 'moelleux' van Florenville-aardappel met krab, garnaal, kaviaar, gewelde botersaus met oestervocht en bieslook kregen we een Meursault 'Les Rougeots' J.F. Coche-Dury '97 _ een onvergetelijke combinatie. Het derde gerecht bestond uit geroosterde Noorse kreeft en krokant gebakken zwezerik, coulis van paprika en 'salpicon' van groenten met basilicum, en _ in het glas _ een Château Franc-Mayne '96. Schitterend was ook de hazenrug met wilde paddestoelen en 'sauce périgourdine', begeleid door een memorabele Hermitage E. Guigal 1988. Om af te sluiten, was er boterpeer met morellencrème, gelei van mandarijntjes geparfumeerd met Mandarine Napoléon en ijs met gegrilde amandelen.Pieter van Doveren