COLSAERTS VAN DE REGEN IN DE DROP

Nicolas Colsaerts is sterk aan het nieuwe seizoen begonnen. Zondag werd hij ex aequo elfde in het Abu Dhabi HSBC Golf Championship. Met scores 72, 67, 69, 71 finishte hij negen slagen onder de par en stak hij 31.328 euro prijzengeld op zak.

De winnaar van het toernooi, de Duitser Martin Kaymer, stond op een andere planeet te spelen, want hij sloeg -24. De Noord-Ier Rory McIlroy werd tweede op acht slagen. De winnaar van het recentste US PGA Championship heeft nu negen Europese titels achter zijn naam en onttroonde meteen ook Tiger Woods als tweede speler in de wereld. Met Lee Westwood op de eerste plaats is het de eerste keer sinds 1993 dat Europa de top twee van de wereld inneemt.

Nog altijd in Abu Dhabi werd de Ier Padraig Harrington in het begin van het toernooi gediskwalificeerd omdat hij een verkeerde scorekaart had getekend. Hij had per ongeluk de bal met de hand geraakt, maar speelde gewoon door omdat hij ten onrechte dacht dat de bal op zijn plaats was blijven liggen. Hij had zich dus een strafpunt moeten aanrekenen, maar een televisiekijker die het allemaal gezien had, stuurde een mail naar de toernooiverantwoordelijken, die Harrington dan uitsloten.

Ook de komende weken blijft Nicolas Colsaerts meedraaien op het hoogste niveau, want hij neemt deel aan de bekende Middle East Swing: na Abu Dhabi neemt hij de afslag in de Volvo Golf Champions in Bahrain, de Commercialbank Qatar Masters en tot slot de Omega Dubai Desert Classic.

Daarna reist hij naar India voor de Avantha Masters in New Delhi. Een reis die voor de 42ste speler in Tour niet zonder problemen begon. Zijn Australische trainingscentrum was omringd door overstromingen en zijn paspoort was zoek geraakt tussen het Belgische consulaat en de Indische ambassade. Colsaerts vertrok pas op 14 januari uit Brisbane en kwam na een vlucht van 23 uur via Singapore en New Delhi aan in Abu Dhabi. Eerst had hij zijn teruggevonden paspoort nog opgehaald in Canberra in een danteske sfeer.

“De hele streek rond Brisbane stond onder water. Ik had veel geluk dat ik nog een luchthaven vond van waar ik naar Canberra kon vliegen. Voor de mensen van Queensland is het een echte catastrofe. Het was niet gestopt met regenen sinds 26 december, toen ik daar aankwam om te trainen met Ken Berndt. Voor we het wisten, stond een gebied zo groot als Frankrijk en Duitsland onder water.”

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content