COLSAERTS SCOORT IN FANCOURT

Nicolas Colsaerts zal wel gemengde gevoelens gehad hebben toen de Volvo Golf Champions zondagnamiddag de ontknoping naderde. ‘s Ochtends voerde hij het klassement nog aan, in het toernooi dat alleen winnaars uit de European Tour aan de afslag toelaat, samen met thuisspeler Brandon Grace. Die was als laatste op de deelnemerslijst gekomen, na zijn overwinning een week eerder in de Open van Johannesburg. Dan volgden twee andere Zuid-Afrikanen, Retief Goosen en Charl Schwartzel (winnaar van de jongste US Masters), en de Spanjaard Jose Maria Olazábal.

Een paar uur later won Grace het toernooi na winst in de play-off tegen Ernie Els en Goosen. Colsaerts was op één slag van die play-off gestrand en werd uiteindelijk vierde in een toernooi van hoog niveau. Na afloop keek hij vooral naar de positieve kant: “De eerste dag brak ik het record van het terrein en op de laatste hole van zondag sloeg ik mijn drive in de grote tribune, waardoor ik mezelf verplichtte een bogey te slaan. Ze zullen mijn naam wel ont- houden, maar nu wil ik meer. Dit was mijn eerste toernooi in twee maanden. Er zit dus nog heel wat aan te komen.”

De Belg streek 110.000 euro op en bewees eens te meer dat hij zijn plaats verdient bij de topspelers. Toen hij donderdag met een indrukwekkende 64 het parcoursrecord brak (-9 op de par 73), zei de Schot Colin Montgomerie: “Dat verbaast me helemaal niet van Colsaerts. Hij heeft alles om een absolute topspeler te worden.” Ook Gary Player zwaaide met lof, en de legendarische Zuid-Afrikaan kan het weten want hij tekende het terrein, The Links at Fancourt. “Een zeer aangenaam terrein in een mooie omgeving”, vond Nicolas Colsaerts. “Maar wel met zeer nauwe stroken waar de bal moet landen, zodat je vanaf de tee heel recht moet kunnen slaan.”

Colsaerts zette in ieder geval een sterk wederoptreden neer en is nu zevende in de Race to Dubai . Bovendien was de Belg alleen naar Zuid-Afrika gereisd om opnieuw wedstrijdritme op te doen en zich voor te bereiden op de Desert Swing die vandaag begint met de toernooien van Abu Dhabi, Doha en Dubai.

Colsaerts was niet de enige die indruk maakte. De winnaar van het toernooi, Brandon Grace, is nog maar 23 jaar. Amper een maand geleden verliet hij met succes de Qualifying School en vorige week mocht hij in de Joburg Open de trofee omhoog steken.

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content