COLSAERTS IS AMBITIEUS

De Belg legt de lat behoorlijk hoog en trekt zo de aandacht van meer dan alleen maar de golf-liefhebber.

Nicolas Colsaerts ontving vorige week de pers. Het was de derde keer al sinds zijn eerste overwinning in de Europese Tour, de Volvo China Open op 23 april 2011. Maar opnieuw had hij dezelfde stek voor de afspraak gekozen: het club-house van zijn Royal Waterloo.

En ook deze keer was het om goed nieuws te serveren. Het jaar begon goed met een indrukwekkende 64, meteen het parcoursrecord op het Zuid-Afrikaanse Fancourt. Daarna deed de Belg het uitstekend in de Perzische Golf, een prestatie waarvoor hij beloond werd met de 64ste plaats in de wereld. Precies het vereiste minimum om deel te nemen aan de competities van het World Golf Championship , deze week begonnen met de Accenture Match Play in Tucson Arizona. Bovendien is Colsaerts gekwalificeerd voor twee majors: de British Open en het USPGA Championship.

Bij iedere persconferentie van Colsaerts komen dan ook almaar meer journalisten opdagen en deze keer waren de televisiestations ook van de partij. Ook opvallend: veel journalisten die niet gespecialiseerd zijn in golf, maar meer aandacht hadden voor de neveneffecten, met veel vragen over prijzengeld, reizen of de eenzaamheid in verre contreien. Zodat langzaamaan mag worden gesproken van een Colsaertsmania.

De Brusselaar is hoe dan ook goed bezig, want hij bevestigt zijn uitstekende seizoen 2011, dat hij afrondde als twintigste speler in Europa. De topspelers in het circuit kennen hem nu trouwens ook. Met glimmende ogen vertelde Colsaerts ons: “In een wedstrijdje met Montgomerie sloeg ik een fenomenale drive. Monty kon zijn ogen niet geloven. Oh my God, bleef hij herhalen. Na het wedstrijdje kwam hij me opzoeken tijdens de training. Stel je voor, een icoon als Monty….”

De Schot was niet de enige die onder de indruk raakte van de Belg. Colsaerts is hot in het golfwereldje. Hij is 90 procent van de tijd bezig met de golfsport en legt de lat hoog voor zichzelf: een major winnen en in de Ryder Cup spelen. “Om een plaatsje in de geschiedenis van de golfsport te krijgen”, zegt hij. En terwijl hij traint als een bezetene op het technische aspect van het golfspel, is hij ook fysiek op topniveau. “Buikspieroefeningen, pompen, koorddansen, medecine ball… Mijn doel is niet meer spiermassa te kweken, maar wel meer uithouding in het onderlichaam te kweken om het week na week vier ronden op hetzelfde niveau vol te houden.”

Fysiek trainen doet Colsaerts met een intieme vriend, Richard Vanmeerbeek, zoon van coach Michel. En binnenkort ontmoet hij een van de Amerikaanse boegbeelden in de sportpsychologie, Bob Rotella, die al heel wat klanten heeft in de golfwereld. “Ik zoek in ieder detail hoe ik nog beter kan worden…”

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content