Colsaerts geveld door koorts

Nicolas Colsaerts was ziek in Dubai en kon de positieve lijn dus niet doortrekken. Tiger Woods won.

Twee weken geleden won Tiger Woods het toernooi van Dubai in de play-off tegen Ernie Els. Wij keken vooral uit naar Nicolas Col- saerts, die op het eerste gezicht niet zo slecht presteerde: twee keer de par van 72 en dan de cut met één puntje gemist. Een prestatie met behoorlijk wat regelmaat, hoewel hij er natuurlijk niet in slaagde om zijn 32ste plaats in de Chinese Open te herhalen. Toen we vernamen in welke omstandigheden de Belg in Dubai moest spelen, begrepen we dat hij misschien wel een topprestatie aan zijn neus heeft zien voorbijgaan.

Niocolas Colsaerts: “De dinsdag voor het toernooi werd ik geveld door angina, bij momenten had ik veertig graden koorts. De maandagochtend kwam ik om halfacht aan de afslag. Met keelpijn, en als enige voorbereiding drie slagen met ijzer 9, drie keer ijzer 7 en een paar drives op de practice. En toch slaagde ik erin behoorlijk te spelen. Ja, ik miste de cut, maar eigenlijk was het een klein mirakel dat ik op het parcours verscheen. Ik verbaasde mezelf. Met een beetje geluk had ik zelfs nog een betere score kunnen neerzetten. In die omstandigheden was ik dan ook heel blij dat ik de cut maar met één slag miste.”

Colsaerts zette daarmee een punt achter zijn reis door de Perzische Golf, waar hij halverwege januari 2006 aankwam in het gezelschap van zijn coach Michel Vanmeerbeek. Hij logeerde bij de Franse pro Gregory Havret, die in Dubai woont, begon intensief te trainen en maakte kennis met zijn nieuwe caddy, de Australiër Kyle Roadley, met wie hij dit seizoen zal samenwerken. Eind januari strandde hij in Abu Dhabi op twee slagen van de cut, en twee weken later had hij pech in Dubai. “Maar ik speel veel beter dan in China vorig jaar, vooral in de putting, chipping en drive. Ik gebruik nu trouwens een nieuw merk van driver en heb mijn 8,5 graden behouden, alleen zet ik mijn tee nu veel lager, waardoor ik vlakker en rechter kan slaan. Als ik nu een drive verkeerd sla, dan ligt mijn bal geen vijftien meter meer in de rough, maar aan de rand van de fairway.”

Vanaf deze week, als 136ste in de Europese Tour, begint Colsaerts aan een toernooienreis die hem naar Maleisië, Indonesië, Sin- gapore en China brengt. Waarna hij naar Brussel terugkeert om zich op het Europese seizoen voor te bereiden.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content