Claudia ? Nee, dank u

De internationale zakenman zit liever alleen in het vliegtuig dan naast zijn eega of zelfs Claudia Schiffer. Hij reist het liefst niet naar Brussel en haat de taxi’s in Parijs. Dit en nog meer blijkt uit een enquête van Business Life.

Business Life, het mag gezegd, is één van de betere tijdschriften voor de zakenreiziger. Het is niet te koop, want alleen te lezen (of mee te nemen) op een Europese vlucht van British Airways.

Dit in flight-magazine, dat maandelijks verschijnt, bestaat 10 jaar en wilde wel eens weten wie zijn lezers zijn en wat ze denken van zakenreizen. De resultaten zijn op zijn minst merkwaardig. Zo bijvoorbeeld reist mijnheer want 82 % van de lezers zijn heren, met een topfunktie en tussen 35 en 54 jaar jong liever alleen. Hoewel 62 % van de ondervraagden zegt de partner “héél erg” te missen wanneer ze op zakenreis moeten, wil slechts 10 % zijn partner meenemen op zakenreis. Dames wees getroost, een lieve 68 % wil u wel “af en toe” eens meenemen. Wees ook niet ongerust, in de aanpalende vliegtuigzetel ziet uw druk reizende wederhelft liever niemand zitten. Zelfs het gezelschap van Claudia Schiffer of Margaret Thatcher is niet gewenst. Rust en vrede boven alles, zo blijkt.

Wat missen de heren als ze van huis zijn ? Het huisdier (8 %), de vrienden scoren net iets beter met een hele 9 %, en jawel, 40 % mist het gras maaien en het pendelen naar en van het werk “héél erg” !

Naar waar wordt het liefst of liever niet gereisd ? Met Parijs is er een uitgesproken liefde/haat-verhouding : 13 % houdt er immens van, 8 % wil er liever nooit meer naar terug. Parijs scoort evengoed als Londen voor de shopping, maar de Franse hoofdstad haalt het op de Britse wat betreft restaurants en sight-seeing. Londen wint het dan weer, hoe kan het anders, van Parijs wat de taxichauffeurs aangaat. 68 % van de lezers eet liever Italiaans dan Frans, de Griekse en Duitse keuken staan onderaan de lijst, die gesloten wordt door wat men poogt te serveren in de Tsjechische Republiek.

En België ? Aha, Brussel staat samen met Birmingham, Athene, Frankfurt, Milaan en Moskou in de kategorie van minst geliefde steden. Rome, Amsterdam, Praag, Florence, Barcelona en Venetië zijn de meest geliefde steden. Alleen Parijs, Londen en Madrid komen in beide kategorieën voor.

Tot slot nog een woordje over het hotelleven. De keuze van het hotel wordt ingegeven door de lokatie (75 %), gevolgd door service, prijs/kwaliteit-verhouding, sfeer en vertrouwdheid. Ondanks de enorme investeringen door de hotels in sport- en fitnessvoorzieningen vindt slechts 18 % dit “zéér belangrijk”. Nog minder belangrijk (13 %) is de deelname in een getrouwheidsprogramma idem dito een frequent flyer-programma van een luchtvaartmaatschappij. Wat wel belangrijk is, is de televisie. Voor het nieuws, natuurlijk, en voor de films.

CATHY BUYCK

Claudia Schiffer Meerderheid zakenreizigers reist liever alleen, zelfs als topmodel La Schiffer de buurvrouw is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content