Chinese animatie voor halfgeleiders

© GF

WIE

Ling Qi (48)

WORDT

Onafhankelijk bestuurder bij X-Fab, de beursgenoteerde halfgeleiderfabrikant die grotendeels in handen is van Roland Duchâtelet, Françoise Chombar en Rudi De Winter. Qi wordt er de vierde vrouwelijke bestuurder, op een totaal van negen.

IS

Ling Qi leidt het Chinese animatieproductiehuis Sophie Animation en het Chinese mediabeheerbedrijf Sophie Media in Dalian in de provincie Liaoning, tegenover Korea. Ze is gehuwd met de Belgische animatiefilmregisseur Wouter Dierickx, onder meer bekend van de Chinees-Zwitserse animatiekortfilm The Smortlybacks. Qi heeft een graad in Engels en internationale handel van de Universiteit van Liaoning in Shenyang. Na winst in een provinciale wedstrijd Engels, ging ze voor de internationale handelspromotiedienst van die miljoenenstad werken en werd ze de persoonlijke tolk van de burgemeester. Een tijdlang had ze een wekelijkse tv-show voor expats, tot ze in 1996 verantwoordelijk werd voor internationale marketing en verkoop van het animatiefilmbedrijf OHY. Na haar huwelijk in 2000 begon ze met Wouter Dierickx de vennootschappen die ze nog leidt. Van 2002 tot 2007 leefde ze in België. “Volgend jaar komen we er weer wonen, deeltijds”, zegt Qi.

WIL

Bij X-Fab wordt Ling Qi het klankbord voor China. “Er is zeer veel activiteit in halfgeleiders in China en wij worden geregeld geconsulteerd om daar dingen te doen. Dan is het belangrijk iemand te hebben die kan vertalen hoe men in China denkt en kan helpen de zaken in te schatten”, zegt Rudi De Winter, de CEO van X-Fab. Ling Qi werd aangezocht “via persoonlijke contacten”.

VRIJE TIJD

Animeert met haar man plasticisnotcool.com, tegen eenmalig gebruik van plastic. Yoga. Sociale evenementen om expats en de lokale gemeenschap samen te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content