Carrière op wieltjes

WIE

Tom Van Assche (41)

IS

Verkoopdirecteur zakelijke klanten BMW België en Luxemburg

WAS

Tom Van Assche startte als businessconsulent bij de verfproducent AkzoNobel. Hij leverde advies aan koetswerkbedrijven. “Op die manier ben ik in de autosector gerold.” Van 2004 tot 2007 werkte hij bij het Nederlandse Kroymans, een inmiddels failliete invoerder van diverse automerken. In 2008 en 2009 was Van Assche bij de leasefirma Arval verantwoordelijk voor de wederverkoop van de wagens, waarvan het leasecontract was beëindigd. Het ging om 5000 wagens per jaar. Van 2009 tot 2012 verkocht Tom Van Assche de fietsen van het Amerikaanse merk Cannondale in België. “We hadden een filiaal bij het hoofdkantoor van de NAVO in Evere. Op die manier ben ik in 2012 bij BMW beland. Ik werd verantwoordelijk voor de verkoop van de BMW-vloot aan diplomaten, overheden, internationale instellingen zoals Eurocontrol, de Europese Commissie en de NAVO. Het is een zeer gesloten wereld, waarin netwerken zeer belangrijk is.”

In 2014 werd Tom Van Assche de verantwoordelijke voor de zakelijke klanten in de provincies Antwerpen en Limburg. Anderhalf jaar geleden werd hij verkoopdirecteur België en Luxemburg voor de zakelijke klanten.

WIL

Zijn werk wordt gewaardeerd, want Tom Van Assche werd uitgeroepen tot Fleet Manager of the Year, de beste beheerder van bedrijvenvloten. “Het is een mooi teken van waardering door de markt. BMW wil altijd een volledige oplossing bieden aan de klanten. We werken aan formules die de totale kostprijs van de wagen tijdens de hele levenscyclus berekenen. Het gaat niet meer enkel om het maandelijks te betalen bedrag. We stellen vast dat dieselwagens voor mensen die veel rijden nog altijd de beste oplossing bieden.”

VRIJE TIJD

Fietsen, motorrijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content