BRUSSEL RENOVEERT

In Brussel worden in heel wat wijken renovaties doorgevoerd.

Enkele voorbeelden:

Het Internationaal Rogiercentrum

De oude Martini-toren wordt helemaal opnieuw opgebouwd door de huidige eigenaar BrusselsBusinessCenter, een samenwerkingsverband van Dexia en de Immobiliënvennootschap van België. Het project, dat de signatuur draagt van de architectenbureaus M. & J-M. JaspersJ. Eyers & Partners en Philippe Samyn & Associés, moet op het Rogierplein leiden tot de constructie van een kantoortoren (88.000 vierkante meter) met een hoogte van circa 130 meter.

De Botanic Building

Dit gebouw van ongeveer 20.000 vierkante meter in het hart van de stad werd verworven door Bernheim Real Estate Development met het oog op een ingrijpende renovatie. Architecten van dienst zijn AtelierdeGenval en Accarain& Bouillot. Het project kan eventueel aangevuld worden met een tweede, cilindervormig gedeelte van ongeveer 10.000 vierkante meter. De werken worden uitgevoerd door de onderneming Kumpen, die mee aan de oorsprong ligt van het project, en zullen klaar zijn tegen het einde van het derde trimester van 2003.

De Madoutoren

De renovatie van de Madoutoren, op een boogscheut van de Europese wijk, is een omvangrijk project dat in gang gezet werd door de Duitse investeerder IVG. De uitwerking werd toevertrouwd aan de architectenbureaus Assar en Archi2000. Door de verbouwing zal de kantooroppervlakte op 40.000 vierkante meter gebracht worden, verdeeld over een toren (32 verdiepingen) en een sokkel (14 niveaus), samen goed voor een hoogte van 105 meter. Het programma zal in 2004 voltooid zijn.

De Central Plaza.

De oude Lotto-toren, eigendom van de Immobiliënvennootschap van België, wordt gedemonteerd en daarna opnieuw opgebouwd naar een ontwerp van architect PierreLallemand van het bureau Art & Build, in samenwerking met HenriMontois. Het nieuwe gebouw zal 20.000 vierkante meter kantoorruimte tellen. De afwerking is gepland voor 2005.

De Financietoren en het Administratief Centrum

Dit indrukwekkende complex omvat de toren die ingenomen wordt door het ministerie van Financiën (100.000 vierkante meter). Het gebouw kwam vorig jaar in handen van de Nederlandse investeerder Breevast. Zodra de ambtenaren verhuisd zijn naar de North Galaxy, zal de ontwikkelaar overgaan tot de ontmanteling van het gebouw dat vervolgens, net zoals het Administratief Centrum (225.700 vierkante meter), helemaal zal gerenoveerd worden onder de hoede van M. & J-M. Jaspers – J. Eyers & Partners.

De Arenberg

De renovatie van de oude zetel van KBC aan de Arenbergstraat in het centrum van de stad, is een investering ter waarde van 500 miljoen euro. Het project werd uitgetekend door Archi 2000 en omvat de aanleg van een harmonieus geheel van kantoren, woningen en handelszaken op een totale oppervlakte van 28.000 vierkante meter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content