BNP Paribas Fortis mengt zich in strijd om spaarder

Ook klanten van BNP Paribas Fortis krijgen vanaf 1 februari meer intresten op hun spaargeld. De grootste bank van het land verhoogt de basisrente op bestaande spaarrekeningen van 0,01 naar 0,15 procent. De getrouwheidspremie blijft op 0,1 procent. Die premie is pas na twaalf maanden verworven.

Het spaarplafond blijft behouden. De klanten kunnen niet meer dan 250.000 euro op een spaarrekening van BNP Paribas Fortis, Fintro of Hello Bank! aanhouden. Het saldo boven dat plafond wordt overgeschreven naar een depositorekening die 0 procent opbrengt.

Tegelijk lanceert de bankgroep een nieuwe hoogrentende Spaarrekening Plus (met 0,5% rente en 0,75% premie), die in februari enkel in de kantoren of telefonisch via het Easy Banking Centre kan worden geopend en pas vanaf maart ook via de app of internetbankieren. Het spaarplafond voor die rekening ligt op 100.000 euro.

Met 0,5 procent basisrente duikt die nieuwe rekening in de top tien van de rekeningen met de hoogste basisrentes. Mét de getrouwheidspremie duikt de Spaarrekening Plus van BNP Paribas Fortis in de top vijf van best renderende spaarboekjes op de Belgische markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content