Bistro aan de Maas

© DANIEL GEERAERTS

Gaëtan Colin heeft al heel wat waters doorzwommen: Jaloa Gastronomique, La Brasserie du Jaloa en D’Oude Pastorie. Hij was culinair raadgever bij Hotel Barsey by Warwick en huiskok van Lidl. Om tot rust te komen streek hij neer in Godinne, een gemeente aan een bocht van de Maas. De plek aan het water is omgeven door rotspartijen en de groene wouden van Profondeville en leent zich om te wandelen.

In het rustige Godinne heeft de sterrenchef een 300 jaar oud landhuis gekocht en omgevormd tot het gastenverblijf Le Richmond. Toen Colin de kans kreeg de 100 meter verder gelegen Bistro d’Ici over te nemen, heeft hij niet getwijfeld. De bistro werd heringericht in een landelijke stijl. In de ommuurde tuin kwam een beschut terras. De naam veranderde in Le P’tit Troquet en in de keuken deed de getalenteerde chef Nathalie Tihon haar intrede. Zij werkte acht jaar in l’Eau Vive (twee Michelin-sterren) en had een restaurant, Bouteille à la Mer, in Hoei.

Op de kaart die ze samen met Gaëtan Colin samenstelde, staan relatief eenvoudige en betaalbare gastronomische bereidingen. Le P’tit Troquet is neergezet als een vriendelijke plek om zonder pretenties lekker te eten. Alle voorgerechten kosten 15 euro, de hoofdgerechten 20 euro en de nagerechten 8 euro. Er is een interessant menu van drie gangen voor 37 euro.

Wij krijgen smakelijke rillettes van artisjok met vers stokbrood en boerenboter. Wij smulden van kleine, malse Naamse Petits-Gris-slakjes met peterselie en gerookt spek in een velouté van erwtjes, als eigentijdse interpretatie van de regionale keuken. Ook smakelijk waren de kroketten met een lichte, vloeibare vulling van Parmezaanse kaas en opgediend met coulis van gerookte paprika en een frisse salade.

Er waren twee hoofdgerechten. Gebraden Ierse Cube Roll-steak werd begeleid door frieten, salade en bearnaisesaus. Het blanke en stevige visvlees van de rug van kabeljauw was ingestreken met sojakaramel en kwam met groenten bestrooid met sesam. Beide bereidingen waren verzorgd en lekker. Chocolademousse met vanillesaus en een dame blanche van in huis gedraaid ijs met warme chocoladesaus en slagroom waren, zoals alles wat wij die avond proefden, smakelijk en vakkundig bereid volgens de regels van de kookkunst.

Le P’tit Troquet ***

Rue Grande 48

5530 Godinne

Tel. 082/611.522

Open van woensdag tot zondag

Lunch van drie gangen: 15 euro

Kader: bistro met landelijke inrichting

Onthaal en bediening: door innemende zaalmeester

Keuken: eenvoudige en betaalbare gastronomische bereidingen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content