Belgische sites om te bookmarken

In deze rubriek stellen we u voortaan geregeld enkele Belgische websites voor.

Het zijn nieuwkomers, opvallende sites of gevestigde waarden. Maar vooral: ze zijn erg nuttig. y

Offertes voor

financiële producten

Offertes aanvragen voor financiële producten is vaak een heel gedoe. Het kan echter eenvoudiger: via OnafhankelijkAdvies.be. Deze website bezorgt u gratis offertes voor reis- en hospitalisatieverzekeringen, ziekenfondsen, pensioensparen, VAPZ en sparen in het algemeen. U moet uiteraard eerst een aantal gegevens invullen en bij sommige producten hoort een specifieke module waarin u de gewenste modaliteiten dient aan te geven. De website stuurt u vervolgens een vergelijkend overzicht van de beste aanbieders. Dat gebeurt via een e-mail die u meestal nog diezelfde dag in uw mailbox ontvangt. Handig, maar we hadden wel graag wat meer informatie teruggevonden over de initiatiefnemers en hun eventuele partnerdeals.

www.onafhankelijkadvies.be

De VRT in beeld

DeRedactie.be kent u wellicht al langer. Op deze nieuwssite van de VRT treft u ook filmpjes aan, maar tot voor kort was het overzicht er wat zoek. Daar is nu verandering in gekomen. De website kreeg een nieuw onderdeel: ‘videozone’. Daarin worden alle filmfragmenten verzameld. Via ‘programma’s’ kunt u online terugkijken naar onder meer Het Journaal, Terzake, De Zevende Dag, Koppen, Volt en Phara.

Daarnaast zijn er de rubrieken ‘nieuws’ (onderverdeeld in subcategorieën als binnenland, buitenland en politiek), ‘ook dat nog’ (luchtiger nieuws) en ‘weer’. En elke middag om 13 uur kunt u Het Journaal live bekijken op uw computerscherm, via ‘livestream’. Ook een aanrader vinden wij de afdeling ‘redactietips’ met opmerkelijke beeldfragmenten van dit moment. Interessante filmpjes kunt u – door op het groene plustekentje te klikken – overigens bewaren in ‘mijn selectie’.

www.deredactie.be

Objectieve productinformatie

Als consument heeft u aan internet een goede hulp bij het zoeken naar productinformatie. Sinds kort kunt u hiervoor ook terecht bij AlaTest. U vindt er maar liefst 5,6 miljoen productbesprekingen terug – uit meer dan 1000 gerenommeerde websites. U start uw zoektocht door enkele trefwoorden in te tikken op de openingspagina. Ofwel surft u doorheen de diverse rubrieken. Voor veel producten krijgt u een heleboel reviews te zien. Gelukkig kent AlaTest vaak een score toe aan de bronnen: zo komt u meer te weten over de betrouwbaarheid en relevantie.

Als u doorklikt op een review komt u op een overzichtspagina terecht. Daarop wordt het product in kwestie beschreven en via de tabs ‘expert reviews’ en ‘gebruiker reviews’ ziet u ervaringen van gebruikers. Die zijn onder meer afkomstig van dé referentie op dit vlak: Kieskeurig (www.kieskeurig.be). Maar AlaTest vult ze dus aan met reviews van diverse, voornamelijk Engelstalige, bronnen. Het overzicht op deze website is helaas wel wat zoek.

www.alatest.be

Door Roel Van Espen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content