Belgische paarden zijn top in Tokio

De Belgische paardensector blikt trots terug op de Olympische Spelen van Tokio. Niet alleen haalde het Belgische jumpingteam een bronzen medaille. Bovendien gingen zeven van de twaalf individuele en landenmedailles in de jumpingcompetitie naar een ruiter op een paard met een Vlaams of een Waals stamboek.

Het winnende Zweedse team reed enkel met paarden uit België. De Zweedse ruiter Henrik von Eckermann raakte met King Edward geen enkele balk in zijn wedstrijden. Dat gebeurde nog maar voor de derde keer in de geschiedenis van de Olympische Spelen. King Edward werd gekweekt door een particuliere fokker, de dierenarts Wim Impens uit het Oost- Vlaamse Ressegem.

De ster van het Amerikaanse team (zilver) was Jessica Springsteen, dochter van de bekende zanger Bruce Springsteen. Haar paard Don Juan heeft een Waals stamboek en werd gefokt op De Donkhoeve in Hamme.

De eigenaars van merries en hengsten in de familielijn van de winnende paarden kunnen nu hogere bedragen vragen om ze te laten dekken of sperma te leveren. Eén op de drie deelnemende jumpingpaarden had een Belgisch stamboek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content