Belgen welkom

LE TOUQUET Soms adembenemend mooi. © GF

Het Noord-Franse Le Touquet is een begeerde bestemming, ook voor Belgische golfspelers. De badstad op amper honderd kilometer van de Belgische grens biedt twee parcours met achttien holes in een magische omgeving.

La Forêt, een links par 71 van 5774 meter, werd aangelegd in 1904 en is daarmee een van de oudste golfbanen in Frankrijk. Het parcours is omzoomd door dennen, eiken en populieren, die de wind keurig buitenhouden. La Mer ging open in 1931 en is een heel andere golfbaan. De links par 72 is met 6430 meter lang, ligt op de duinen en heeft rough en grote bunkers aan de kanten. Vooral als er wat wind zit, blijkt La Mer een zeer moeilijke championship course. Sommige holes zijn oogverblindend mooi. De elfde en twaalfde bijvoorbeeld, die vanop de tee uitzicht bieden op de ongerepte natuur. La Mer werd getekend door de bekende architect Harry Colt, die ook het parcours van de Royal Zoute ontwierp. Zes keer werd de Franse Open er gespeeld, onder meer in 1977, toen de twintigjarige Severiano Ballesteros de overwinning pakte.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het parcours gedeeltelijk vernield door bombardementen. Sindsdien volgden verscheidene renovaties, waarvan de recentste in 2015 plaatsvond. Aan de hand van oude luchtbeelden werd de oorspronkelijke lay-out toen in ere hersteld, vooral dan van de holes dertien tot zestien. Vandaag biedt Le Touquet Golf Resort een uitzonderlijke infrastructuur voor golffanaten. Naast de twee parcours met achttien holes is er nog een derde met negen holes, ideaal voor debutanten of gevorderde spelers die willen oefenen. Voorts is er een nieuw en hypermodern Club House en werd hotel Le Manoir onlangs helemaal gerestaureerd. “We hebben verscheidene formules op maat van onze gasten”, zegt directeur Charles De Bruyne. “Zowel voor individuele spelers als voor groepen.”

Le Touquet Golf Resort hoopt ook veel Belgische golfers over de vloer te krijgen. De streek heeft veel te bieden voor golfliefhebbers. In dezelfde streek bevinden zich ook de Golf d’Hardelot met ook twee gerenommeerde parcours (Les Dunes en Les Pins), de links van Wimereux, de Golf de Belle Dune en de zeer moeilijke golfbaan van Saint-Omer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content