BELGA

Andere smaak

Het nieuwe rokertje van Tabacofina heet Belga Fire ; het gaat om een zogenaamde full flavour American blend sigaret. Welke opportuniteit bood de markt om een dergelijke sigaret uit te brengen ? Het antwoord is eenvoudig : onder invloed van de internationale Amerikaanse merken groeit het segment van de American blend.

“Uit marktonderzoek is gebleken dat er een behoefte was om in dat segment te treden,” zegt Jan Lebacq, public affairs manager bij Tabacofina. “De reguliere Belga heeft een typisch Belgische smaak. In het segment van de Belgian Blonde zijn wij de voortrekkers geweest ; de andere Belgische merken hebben erop ingespeeld.”

Inmiddels is Belga meer een volger geworden dan een trendsetter. Onlangs bracht het merk zijn sigaretten uit in een box, omdat marktonderzoek had aangetoond dat er naast de soft pack behoefte was aan Belga in een stevig doosje. Buitenlandse merken zoals Marlboro en Camel hadden die box al veel langer. En nu volgt Belga weer, met een andere smaak.

De doelgroep voor de nieuwe sigaret wordt gevormd door jongvolwassenen vanaf 18 jaar. Deze consumenten vallen voor de smaak van de American blend, en Belga speelt daarop in. “Met BelgaFire hebben we de traditionele kleurstelling van Belga doorbroken,” aldus Lebacq. “Zelfs het logo van Miss Belga is bewust weggelaten, om te tonen dat we met een nieuw concept komen. De benaming Fire is gekozen om de link te leggen met zon, warmte en gezelligheid.”

De jongvolwassenen die “bewust gekozen hebben om te roken” (zoals dat heet in de persmededeling van Tabacofina) worden van het bestaan van BelgaFire op de hoogte gebracht via 20 m²-affiches, met onder het pakje in sierlijke letters de slogan Fire for flavour. De sigaret wordt verkocht in pakjes van 10 en 25 stuks (respectievelijk voor 55 en 120 frank).

Waarom heeft Tabacofina deze nieuwe sigaret op de markt gebracht onder de merknaam Belga ? Jan Lebacq : “Het imago van Belga als merknaam is niet negatief ; wij hebben er de toevoeging Fire bijgezet. Een volledig nieuw merk lanceren is heel duur, en daarom hebben we gekozen voor een bestaand merk. De reacties van de handel zijn positief te noemen.”

BELGA FIRE Tabacofina volgt de trend van de full flavour American blend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content