Beleggingsadviseur met gouden linker

Bijna drie jaar na zijn voetbalcarrière probeert Stephan Van Der Heyden opnieuw van zijn hobby zijn beroep te maken. Deze keer als onafhankelijk beleggingsadviseur.

In de tijd dat er nog geen Chinezen in onze tribunes zaten, was Stephan Van Der Heyden een begenadigde voetballer. Zijn talenten brachten hem onder andere bij Club Brugge, Roda JC en Lille. Bij de Rode Duivels veroverde de linksvoetige middenvelder vier 4 A-caps en als kroon op het werk mocht hij zelfs mee naar het Wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. Bijna drie jaar geleden maakten blessures aan knie en enkel een abrupt einde aan Van Der Heydens sportieve carrière. Verschillende ploegen polsten hem daarna om trainer te worden, maar dat zag hij niet echt zitten.

Na lang nadenken probeert de 36-jarige inwoner van Zoersel nu voor de tweede maal van zijn hobby zijn beroep te maken. Begin mei wordt zijn website www.InvesteerBeter.be actief met daarop zijn advies en een forum voor beleggers. “De vaste abonnees zullen regelmatig mijn beurstips in hun mailbox vinden. Daarnaast zal ik over de interessantste bedrijven rapporten schrijven die men apart zal kunnen bestellen. Publiciteit op de website zal de derde bron van inkomsten vormen,” tekent Van Der Heyden de contouren van zijn business-model. Omdat de Belgische waarden en de internationale blue chips al voldoende opgevolgd worden, wil hij zich vooral toeleggen op kleinere Amerikaanse en Canadese aandelen. Geen saaie aandelen voor hem, maar volatiele waarden met een hoog risicoprofiel.

Zijn theoretische bagage beperkt zich tot de humaniora, waar hij de richting Economische Wetenschappen volgde, maar Van Der Heyden komt zeker niet onbeslagen op het ijs. Hij volgt al ruim vijftien jaar de roodgroene flikkeringen op het computerscherm. “Zo ben ik een van de weinigen die veel geld hebben verdiend met Lernout & Hauspie,” lacht hij. Maar hij voegt er eerlijkheidshalve meteen aan toe dat hij in de periode 2000-2001 ook serieuze klappen heeft moeten incasseren. Er zijn overigens nog wel meer voetballers die zelf hun winstpremies beleggen. Zo beschikt ook Marc Degryse over een meer dan gemiddelde kennis van het beurswereldje. Binnenkort ontmoeten de gewezen ploegmaats elkaar. Wie weet kan Van Der Heyden hem dan overtuigen om zijn eerste klant te worden.

IS: zelfstandig beleggingsadviseur. VRIJE TIJD: lopen, tennis, fietsen.

D.V.T.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content