‘Bedrijven zoeken een strategische partner’

WIE

Joost Germis (49)

IS

Director Whyte Corporate Affairs

WAS

Joost Germis studeerde politieke wetenschappen en wijsbegeerte aan de universiteit van Leiden, en daarna economie in Leuven. In 1997 begon hij bij het Vlaams Economisch Verbond op de studiedienst. In 2000 stapte hij over naar de politiek. Hij werkte onder meer op de kabinetten van toenmalig Vlaams minister-president Patrick Dewael en de Vlaamse ministers Bart Somers en Fientje Moerman. In 2007 ging hij terug naar het VEV (intussen Voka), als directeur ondernemersrelaties. Na vijf jaar vertrok hij weer naar de politiek, eerst zes maanden naar het kabinet van Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten en vervolgens werd hij de kabinetschef van Claude Marinower, toen Antwerps schepen van Onderwijs. Vorig jaar nam hij contact op met Joris Bulteel, partner van Whyte Corporate Affairs. “In de politiek hang je af van je politiek verantwoordelijke. Dat is uitdagend, maar houdt ook een risico in.”

WIL

“Whyte is een groeiverhaal en ik wilde daar graag aan bijdragen. Het wil een partner zijn van bedrijven op C-niveau. Bij de bedrijven is de bewustwording gegroeid dat het bedrijfsleven en de samenleving geen gescheiden werelden zijn. De omgeving rond een bedrijf bepaalt mee de voorwaarden om te functioneren en de impact van sociale media heeft dat versneld. De sociale media kunnen een impact hebben op de reputatie van een onderneming. Bedrijven zijn er zich nu van bewust dat ze een partner nodig hebben die hen strategisch bijstaat”, aldus Germis.

Zijn kennis van de politiek is een voordeel. Hij kan bedrijven vertellen hoe het beleidsproces loopt. “Ik weet waar je rekening mee moet houden”, zegt hij. Bij Whyte Corporate Affairs neemt hij de leiding van het kantoor in Antwerpen op zich.

VRIJE TIJD

Lezen, fietsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content