BEDRIJFSWAGEN- SALON

In de Heizelpaleizen vindt van 16 tot 24 januari het Internationaal Bedrijfs- en VrijetijdsvoertuigenSalon plaats. Behalve “zware jongens” vindt u er ook de nieuwste zware, middelzware en lichte bedrijfs- en bestelwagens. Ook motorfietsen, opleggers en toebehoren staan in Brussel centraal. Speciaal voor het grote publiek stellen tal van merken er ook hun nieuwste breaks, monovolumes, vrijetijdsvoertuigen en 4X4-wagens voor. De belangrijkste nieuwigheden op een rijtje:

Chrysler presenteert in Brussel zijn nieuwe Jeep Grand Cherokee, de vernieuwde Jeep Wrangler en de monovolumes Voyager en Grand Voyager (waarvan er een luxueuze versie wordt tentoongesteld).

Citroën toont de Xsara Picasso, een concurrent van de Renault Mégane Scénic. De breaks van het merk zijn eveneens van de partij. Nieuwigheid is de Berlingo met vijf zitplaatsen en eindelijk een zijdelingse deur.

Behalve auto’s die tot bedrijfswagen zijn omgebouwd, toont Fiat als blikvanger de polyvalente Multipla, een eigenzinnig ogende compacte monovolume (3,99 m lang) met zes zitplaatsen, verdeeld over twee zetelrijen.

Ford richt de schijnwerpers op de Focus Break, de “Auto van het Jaar 1999”. Blikvanger is ook de Europese pick-up Ford Ranger. En eveneens het bekijken waard is de concept-car Ford Transit die, in een licht gewijzigde vorm, de voorloper kan zijn van het nieuwe Transit-gamma.

Bij Kia maakt u kennis met de Pride Wagon, de meest compacte break op de markt. Bij de 4X4-wagens van het merk is de Sportage een interessant voorstel.

Bij Land Rover en Range Rover is er de nieuwe Discovery en de knappe Freelander.

Mercedes heeft met de Atego de “Vrachtwagen van het Jaar 1999” in huis. De Vito (dubbele cabine), de V-Klasse en de Sprinter (dubbele cabine) zijn vooral intressant voor zelfstandigen en kmo’s. Het merk presenteert er ook twee zwerfwagens (motorhomes).

Mitsubishi moet het hebben van de knappe Space Star en Space Wagon en de nieuwe Pajero-modellen. De L200 Pick Up is zeker een blikvanger.

Nissan stelt, behalve tal van breaks, ook de nieuwe Pick Up voor. De producent heeft ook een nieuwe Patrol GR en de verfijnde Terrano II.

Opel toont in Brussel de zeer praktische monovolume Zafira en de nieuwe Frontera.

Peugeot presenteert de Partner, die nu ook met zijdeur verkrijgbaar is. De breaks van het merk staan er naast de Expert, een meid voor alle werk.

Bij Renault zijn de Kangoo, de Scénic en vooral de vernieuwde Espace en Grand Espace met nieuwe motoren, de voornaamste blikvangers.

Bij Suzuki stelen niet alleen de verfijnde Grand Vitara en het Samourai-4X4-werkbeest de show, maar ook de compleet vernieuwde Baleno Break.

Internationaal Bedrijfs- en Vrijetijdsvoertuigen Salon, Heizel, van 16 tot 24 januari (elke dag open van 10 tot 18.30 uur).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content