Azumuta zegt hoe het moet

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

Weinig bedrijven hebben zo’n opvallende naam als Azumuta, Gents voor ‘zo moet je dat doen’. De scale-up werd in 2016 opgericht door Batist Leman, die als developer werd ingeschakeld door een fabriek die worstelde met instructies voor de arbeiders op de werkvloer. “Doordat alles op papier stond, ging kennis verloren of waren er onduidelijkheden. Wanneer het over industrie 4.0 gaat, focust men vooral op de machines en te weinig op de mensen.”

Met Azumuta lanceerde Leman samen met medeoprichter Dirk Vermunicht software die daar verandering in brengt. Het platform voor operatorondersteuning focust niet alleen op werkinstructies, maar verzamelt ook data over onder andere netheid en preventief onderhoud. “We hebben een honderdtal klanten, waaronder Umicore, General Electric en Novy. Aanvankelijk waren we vooral in België en Nederland actief, maar nu komt het merendeel van de aanvragen uit het buitenland.”

Momenteel heeft Azumuta een team van tien mensen. Daar komen in de nabije toekomst nog developers en marketeers bij. Leman: “We hebben tot nu nog geen kapitaal opgehaald, maar zijn rustig aan het rondkijken. We zoeken een investeerder in de maakindustrie, zodat we onze groei exponentieel kunnen versnellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content