Astoria

Een belleûépoquemonument voor regeringsleiders en captains of industry.

Het retropaleis heeft op het gelijkvloers een majestueuze neo-Victoriaanse ontvangsthal. Een gedeelte van de ruimte werd recentelijk ingericht tot Jardins du Palais Royal, een wintertuin waar zowel bistrogerechten als het ontbijt worden opgediend. Deze nieuwe formule gaat ten koste van de schoonheid en dat is spijtig, want naar Astoria gaat u in de eerste plaats voor de nostalgische magie. Die vindt u terug in de Pullman Bar, die werd ingericht met het meubilair van een Pullman-wagon uit 1910, en ook in de legendarische eetzaal van het restaurant Palais Royal. In deze ruimte zaten prinsen, sjeiks en regeringsleiders.

De leiding van de keuken is in handen van Patrick Zenny. Zijn nieuwe spijskaart is opgebouwd uit vijf voorgerechten, vijf hoofdgerechten en acht nagerechten. U kunt kiezen uit vier formules: symfonie (voor-, hoofd- en nagerecht voor 40 euro/1614 frank), concerto (voor- en hoofdgerecht voor 33,50 euro/1351 frank), serenade (hoofd- en nagerecht voor 28,50 euro/1150 frank) en sonate (voor- en nagerecht voor 25 euro/1009 frank). Een hoofdgerecht alleen kan ook: 21,50 euro/867 frank.

Wij opteerden voor de symfonie-formule en begonnen met een smakelijk en fris vormtaartje van grijze garnalen, partjes roze pompelmoes en sinaasappel, en een deksel van gerookte zalm. Aan de andere kant van de tafel kwam terrine van ree met seizoensgarnituur, onder meer witlof en bospaddestoelen. Het hoofdgerecht verscheen onder een zilveren stolp: borst van wilde eend in gecorseerde bruine saus met bospaddestoelen, peer gepocheerd in rode wijn, knolselderpuree en gebakken witlof. De boutjes kwamen als extra gang, opgediend op een bed van salade. Het verfrissende nagerecht was gemaakt van aardbeien met limoen, vanille-olie en manderijnsorbet. Wij waren tevreden over eten, bediening en decor. Wij wilden nog even in alle rust de sfeer in de grote zaal opsnuiven. Die werd echter verstoord door het gekletter van bordjes, die klaar werden gezet voor het ontbijt in de nieuwe Jardins du Palais Royal.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content