Arne is van de kaart

Arne Lauwers is wat van de kaart. Sinds 1 september ligt zijn zelf ontworpen kaartspel in ruim 200 Belgische winkels.

A rne heet het nieuwe kaartspel. Niet omdat bedenker Arne Lauwers aan grootheidswaanzin lijdt, verzekert hij. Voor Lauwers, directeur van een Gentse privé-school die talen en informatica onderwijst aan bedrijven, gaat een droom in vervulling. “Ik heb altijd al een spel willen maken. Dertien jaar heb ik gespaard om het nodige geld bijeen te krijgen.” Lauwers investeerde 25.000 euro in het kaartspel, zonder de hulp van banken. “Ik wilde alles zelf doen. Het ontwerp, het patent en de eigendomsrechten liggen volledig bij mij.”

Het spel bevat 92 kaarten en wordt door twee tot vier spelers gespeeld. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te verzamelen en de anderen tegen te werken door bijvoorbeeld de speelrichting te draaien of kaarten van de tegenstanders te stelen. Bij het ontwerpen van het kaartspel legde Arne Lauwers zichzelf drie uitdagingen op. De duur van het spel moest beperkt zijn. Ieder spel bij Arne duurt maximaal twintig minuten. Het kaartspel moest ook eenvoudig zijn, zonder afbreuk te doen aan de creativiteit en de uitdaging van het spel. Zowel kinderen als volwassenen moeten het spel kunnen spelen. Ten slotte wilde de 36-jarige Lauwers ook een spel uitvinden dat nog niet bestond.

Arne werd in een oplage van 100.000 exemplaren gedrukt bij Carta Mundi. “Ze keken even raar op toen ik mijn kaartspel voorstelde, maar ik wilde enkel met de beste werken.” Lauwers ondertekende al een contract met de Colruyt-groep, goed voor zo’n 118 winkels, en Dreamland, dat achttien speelgoedwinkels telt. Ook kleinere speelgoedzaken reageerden positief op het nieuwe kaartspel.

België is nog maar de eerste stap. In oktober is Duitsland aan de beurt, gevolgd door Nederland en Frankrijk. Hoewel België door zijn beperkte volume de minst lucratieve markt is, denkt Lauwers toch 30.000 tot 40.000 kaartspelen in ons land te verkopen. Hij hoopt in het eerste jaar een omzet van 500.000 euro te realiseren. Loopt de verkoop goed, dan wil hij zeker in dezelfde richting blijven werken. “Hoeveel bedrijven kunnen zeggen dat ze een product maken dat mensen plezier bezorgt?”

Melanie De Vrieze [{ssquf}]

“Hoeveel bedrijven kunnen zeggen dat ze een product maken dat mensen plezier bezorgt?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content