Armworstelen met DHL

Tot september is Steve Dubois de regeringsonderhandelaar die het met DHL op een akkoordje moet gooien over de uitbreiding van Zaventem.

Nee, hij weet echt niet waarom hij gekozen werd. Alleen: Steve Dubois kent een resem socialistische excellenties en dat helpt. Luc Van den Bossche, Johan Vande Lanotte en diens kabinetschef Jannie Haeck zijn bij wijze van spreken kind aan huis bij Dubois, de vice-voorzitter van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij van Brussel ( GIMB). Hij wisselt een appartement in Vorst af met een verblijf in zijn geboorte- streek, het Pajottenland.

Sinds vrijdag 6 februari mag Steve Dubois (55) dus nieuwe naamkaartjes drukken. Met daarop de functie: toponderhandelaar voor de Belgische overheden met DHL. Ten laatste in september wil de logistieke dochter van Deutsche Post weten of ze de hub in Zaventem kan uitbreiden. Diverse overheden in dit federale land hebben daarbij hun zeg en dat creëerde de voorbije maanden verwarring. Steve Dubois kreeg van Vande Lanotte, federaal minister van Begroting en vice-premier, de opdracht om te fungeren als enige aanspreekpartner.

Dubois’ carrière oogt als een bloemlezing van een cabinettard in dienst van de christen-democratie. Het begon in 1976 als ambtenaar bij de juridische dienst van Binnenlandse Zaken, meer bepaald de naleving van de taalwetgeving. Vanaf mei 1980 startte het echte werk, als adviseur op het kabinet van Jos Chabert ( CD&V), toen vice-premier en minister voor Institutionele Hervormingen. Tussen 1981 en 1992 werd Dubois de trouwe metgezel van Jean-Luc Dehaene (CD&V). Eerst als adviseur, later als adjunct-kabinetschef. Van 1988 tot 1999 was Dubois de kabinetschef van de premier. Enkel onderbroken in het najaar van 1992 door een kortstondig ommetje als kabinetschef van de Vlaamse minister-president Luc Van den Brande (CD&V).

Na het Dehaene-tijdperk was Steve Dubois twee jaar de kabinetschef van Jos Chabert, in de Brusselse gewestregering minister van Openbare Werken en Vervoer. Tot december 2001. Sindsdien is Steve Dubois de vice-voorzitter van de GIMB. Dat blijft hij ook in zijn nieuwe functie als toponderhandelaar, maar voor DHL houdt hij tot september vier vijfde van zijn werktijd vrij. Naam: Steve Dubois (55).

Wordt: regeringsonderhandelaar

voor DHL.

Vrije tijd: joggen, bergwandelen,

fietsen.

W.R.

Zijn carrière oogt als een bloemlezing van een cabinettard in dienst van De christen-democratie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content