Antwerpse horecamonument in goede handen

Danieli Il Divino heeft een naam, een ligging en een decor dat doen dromen. Helaas was de kwaliteit van de bediening en de keuken de jongste jaren onder een acceptabel niveau gezakt, waardoor het omzetcijfer terugliep. Dat konden de dure flessen wijn die door havenbaronnen en de Nederlandse en Russische onderwereld werden genuttigd, niet goedmaken. Het water stond Mela Renzo aan de lippen toen Eddy Roothaert zijn overnamebod lanceerde.

Eddy Roothaert is een doorgewinterde Antwerpse horecaondernemer. Wij kwamen hem zo’n twintig jaar geleden de eerste keer tegen in het eet- en danscafé Harwich, dat hij met zijn vader uitbaatte. Zijn vader was ook niet aan zijn proefstuk toe: hij was in de jaren tachtig onder meer de man achter Castel en de Kilt Club. Vandaag is de naam Roothaert verbonden aan een consortium van horecazaken. De lijst is lang: Velvet Lounge, Roxy, Stero Six, Soho, Bilbao en Strantwerpen. De zaken maken het mogelijk om op piekmomenten personeel over te hevelen.

Danieli Il Divino is ondergebracht in het oude koetshuis van Kasteel Den Brandt. De eetzaal met de koepelvormige veranda ademt Weense art nouveau. Om het geheel op te frissen werd 250.000 euro vrijgemaakt. De meubels werden bekleed met operarode stoffen, op tafel kwam smetteloos wit linnen en de muren kregen een likje grijsgroene verf. Tussen de tafels kwamen vlotte obers in verzorgd brasserietenue.

Gerrit Geentjes en chef-kok Sandro Luci zwaaien de scepter. Zij presenteren een kaart met Italiaanse klassiekers en pizza’s. Daarnaast zijn er suggesties en is er een aparte kaart met kaviaar, kreeft en zes variëteiten oesters. Onze keuze ging naar pane sardo of plat brood uit Sardinië met ricotta van buffel, zwarte truffel en raketsla (18 euro) en tagliata di manza of reepjes lenderibstuk met parmezaan, raketsla en aceto balsamico (16,50 euro). De hoofdgerechten waren osso buco alla Milanese con gremolata of kalfsschenkel in stoofvocht vol (h)eerlijke smaken (28 euro) en spaghetti alle vongole van al dente deeg met onberispelijk verse venusschelpjes, olijfolie en knoflook (19 euro). Als afsluiter verscheen een verrukkelijke tiramisu (11 euro). Wij genoten van de omgeving, de innemende bediening en het smakelijke en verzorgde eten, waardoor de gekruide prijzen verantwoord waren.

Danieli Il Divino

Beukenlaan 12

2020 Antwerpen

Tel. 03/825.37.38.

Dagelijks open vanaf 12 uur, zaterdag vanaf 18 uur.

Zondag brunch, privétafelen kan achter zwart, gefumeerd glas.

Kader: koetshuis van Kasteel Den Brandt

Onthaal en bediening: vlot en efficiënt, in brasseriestijl

Keuken: Italiaans

PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content