‘Altijd haast’

© Debby Termonia

Bob Verbeeck Oprichter en CEO Golazo

Bob Verbeeck is de oprichter en CEO van het sport- en gezondheidsbedrijf Golazo. “Ik kan terugkijken op dertig jaar ondernemerschap, met vallen en opstaan. Je leest vaak succesverhalen over ondernemers, maar die successen gaan gepaard met veel meer nederlagen. Het is zoals in de sport, je verliest meer dan je wint, maar de overwinning krijgt aandacht en niet de moeilijke momenten.

“Vandaag zijn we met het team van Yasmin door de dertig jaar van Golazo gegaan. We hebben gezocht naar situaties die vergelijkbaar zijn met de positie waar Efluenz na één jaar staat. Het heeft bij ons tien jaar geduurd voor we een bedrijf van dertig mensen waren. Yasmin heeft al na een jaar tien mensen.

“Dat Yasmin en ik allebei ondernemers zijn, maakt dat we anders managen. Ondernemers hebben altijd haast en willen groeien, maar je moet voortdurend waken over wat je niet gaat doen om je focus te behouden. Waar zet ik op in om te groeien? Op welke niche ga ik werken? Waar zal ik het verschil maken met ons team? Elke startende onderneming heeft het daar moeilijk mee. Mijn grootste uitdaging is onze groei te managen omdat onze groei ook gebeurt door overnames. De belangrijkste uitdaging is dan integratie. Hoe zorg dat je dat iedereen die mee aan boord komt, dezelfde missie en visie heeft als het bedrijf? Het bedrijf moet een maatschappelijke toegevoegde waarde brengen.”

'Altijd haast'

Yasmin Vantuykom Oprichter en CEO Efluenz

Efluenz is een influencermarketingagentschap dat bepaalt welke invloedrijke mensen op sociale media als Instagram of Facebook het beste geschikt zijn voor een marketingcampagne van een merk. “We hebben een database van 1500 influencers”, zegt Yasmin Vantuykom, oprichter en CEO. “Daarmee creëren we socialemediacampagenes op verschillende domeinen. We letten erop dat de volgers van de influencers tot de doelgroep behoren die de klant wil. Samen met de influencers brengen we het creatieve concept tot leven. Daarnaast organiseren we events en doen we videoproductie.

“Ik heb Efluenz een jaar geleden opgericht. Ik heb nu wel een investeerder en een team, maar ik blijf alleen beslissen, omdat de investeerder een ander perspectief heeft. Ik zocht iemand die buiten de business staat, om te praten over bepaalde beslissingen die ik moet nemen. Dat gaat bijvoorbeeld over waar ik naartoe wil met het bedrijf.

“Ik ben gestart met een idee, zonder al te veel strategische planning. We groeiden snel, tot een team van tien mensen na een jaar. Ik moet leren met het team om te gaan. Ik wil influencermarketing op de kaart zetten, groeien in België en het buitenland. Er zijn zoveel dingen die ik wil doen, maar gewoon al zeggen dat je een ondernemer bent of een investeerder hebt, schept verwachtingen. Mensen vragen direct naar je volgende stap. Er wordt niet genoeg stilgestaan bij wat we al hebben gedaan.”

Young Leaders/Inspiring Mentors koppelt een jonge leider aan een topleider. Geïnteresseerd om deel te nemen? Meer informatie via info@youngleaders- inspiringmentors.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content