Allen naar het Zoute

Na 4 jaar afwezigheid zal de Belgische Open opnieuw plaatsvinden op het terrein van de Royal Zoute Golf Club.

Uitstekend nieuws in het Belgisch golflandschap dat tegenwoordig heel wat positieve impulsen ontvangt: van 1 tot 4 oktober 1998 zal de Belgische Open weer georganiseerd worden in de Royal Zoute Golf Club (Knokke-Heist), zoals dat in de laatste edities ook het geval was. Het totale prijzengeld bedraagt zo’n slordige 25 miljoen frank. De winnaar strijkt 4,2 miljoen frank op, naast de Belgacom-trofee en de titel van de Belgische Open.

Het terrein van Zoute staat bekend als één van de mooiste van Europa. In golftermen: het is een links, een parcours in de nabijheid van de zee waar de wind vrij spel heeft. Op 1 oktober zullen minstens 120 spelers aan de afslag komen. De cut zal zoals steeds na twee dagen de 65 best geklasseerde spelers (+ de spelers die eenzelfde score hebben als de 65ste speler) bepalen. Deze resultaten leveren ook kwalificatiepunten op voor de volgende Ryder cup, een bijkomende motivatie voor de groten. Zo mag deze Open rekenen op de aanwezigheid van de Schot Colin Montgomerie, reeds vijf jaar Europa’s beste speler.

“Het was Nick Faldo die vier jaar geleden het laatste toernooi van de European Tour in België heeft gewonnen,” weet John Goossens, chief executive van Belgacom. “We zijn erg blij dat de Open hier een nieuwe adem krijgt. De golfsport sluit perfect aan bij onze marketingstrategie en daarom zullen we dit evenement minstens gedurende twee jaar sponsoren.”

Ken Schofield, directeur van de European Tour: “Deze terugkeer naar de Royal Zoute is zeer goed nieuws voor ons. Het gaat hier om een parcours van eerste kwaliteit dat in jaren ’92 tot ’94 een reeks grote winnaars mocht begroeten: de Spanjaard Miguel Angel Jimenez, de Noord-Ier Darren Clarke en de Engelsman Nick Faldo.”

“De Open terug naar Zoute halen is een droom die werkelijkheid wordt,” zegt graaf Leopold Lippens, voorzitter van de Royal Zoute. De Belgacom Open zal worden georganiseerd door de European Tour, de Koninklijke Belgische Golffederatie en IMG ( International Management Group) dat reeds betrokken is bij acht Europese evenementen van hetzelfde type. European Tour Productions zal instaan voor de televisieopnames met rechtstreekse reportages in België, Groot-Brittannië, de belangrijkste Europese landen, de Verenigde Staten en Japan. In totaal zal de Open goed zijn voor 200 uur televisie in 35 landen.

Het laatste woord is voor Eric Steghers, algemeen secretaris van de Belgische federatie: “Het is een buitenkans om de golfsport meer bekend te maken in België. Onze rol zal erin bestaan scheidsrechters te leveren voor de competitie en wij zullen van de gelegenheid gebruikmaken om het grote publiek voor onze sport te winnen.”

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content