AI-bedrijf TechWolf haalt 10 miljoen euro op

© James Arthur

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

Het in 2018 opgerichte Gentse TechWolf kondigt een kapitaalronde van 10 miljoen euro aan. De ronde wordt geleid door het Britse fonds Stride VC. Ook Arcadian Ventures, Fortino Capital en het doe-en-durfbedrijf PMV doen mee, net als eerdere investeerders. TechWolf haalde in 2020 al eens 1 miljoen euro op om zijn hr-softwareplatform voort uit te bouwen. Tot de participanten van het eerste uur behoren onder meer de hr-ondernemer Conny Vandendriessche en enkele van de eerste investeerders in Showpad. CEO Andreas De Neve richtte het bedrijf op samen met CTO Jeroen Vanhautte en COO Mikaël Wornoo.

TechWolf wil dit jaar 25 mensen in dienst nemen en zijn personeelsbestand zo verdubbelen tot vijftig. Het aantal nieuwe klanten zit in een stroomversnelling en de nieuwe medewerkers zijn nodig om de groei bij te benen. TechWolf heeft niet bij de minste klanten een voet tussen de deur. Orange, Telenet, KBC, SD Worx en HSBC, allemaal gebruiken ze het platform van de Gentse start-up. De nieuwe ronde moet ook meer vaart geven aan de uitbreiding naar buitenlandse markten.

Voor de meeste ondernemingen zitten de competenties van hun individuele werknemers verstopt in een zwarte doos. Daardoor missen ze een belangrijke informatie. TechWolf ontwikkelde een hr-platform dat op basis van artificiële intelligentie een overzicht maakt van alle competenties van de verschillende werknemers in een onderneming. “Dat biedt de mogelijkheid om een interne arbeidsmarkt te creëren”, zegt De Neve. “Als ondernemingen een goed zicht hebben op de vaardigheden van hun medewerkers, kunnen ze die ook veel gerichter inzetten. Dat is nodig, want door de schaarste op de arbeidsmarkt en de war for talent is het lang niet meer zo vanzelfsprekend om alle behoeften in te vullen met externe kandidaten.”

Lees een uitgebreid artikel over TechWolf op trends.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content