Afspraak in Limburg

Op 18 mei begint in Houthalen de Belgische manche van de Challenge Tour.

Van donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei nemen zestien bekende spelers op de Limburg GC in Houthalen deel aan de eerste editie van de Telenet Trophy.

Hoewel de winter lang heeft geduurd, ligt het terrein er uitstekend bij. De greens werden onlangs nog eens met grote zorg onder handen genomen, opdat ze snel genoeg zouden zijn voor het hoge niveau van de spelers die er straks op zullen staan. Dat was ook de wens van de promotor, federaal voorzitter Philippe Relecom.

Twee weken voor het begin van het toernooi gingen Jérôme Theunis en Didier de Vooght, twee Belgen die geregeld actief zijn in de Challenge Tour, het parcours al eens testen in het bijzijn van de gespecialiseerde Belgische pers. Ze zetten er uitstekende trainingsscores neer: 66 en 67. Vorige week namen beiden ook deel aan het toernooi Parco di Monza, niet ver van Milaan (Challenge Tour). De andere Belgische profspelers die zijn ingeschreven voor het toernooi in Houthalen speelden intussen in andere toernooien van de EPD en de Alps Tours, waar ze zich zo goed mogelijk probeerden voor te bereiden. We hopen dan ook dat de cut voor veel landgenoten genade zal hebben.

“Zelf vind ik dat de Limburg GC een van de beste terreinen is waar we dit seizoen in de Challenge Tour zullen spelen,” zegt Nicolas Vanhootegem. Dat is flatterend voor een club die zich al van bij het startsein hard inspant om dit evenement te organiseren, in samenwerking met de nationale federatie, de VVG, de AFG en de PGA of Belgium.

Deze Belgische manche van de Challenge Tour krijgt een prijzenpot van 130.000 euro, en in 2007 komt er een tweede toernooi bij, in een francofone club, zo kondigde de golffederatie al aan. Het is allemaal mogelijk dankzij een verhoging met twee euro van de bijdrage die volwassen leden betalen aan de federatie.

De profspelers van de PGA of Belgium die zijn ingeschreven: Didier de Vooght, Jérôme Theunis, Nicolas Vanhootegem, Laurent Richard, Manoël Willems, Arnaud Langenaeken, Tim Planchin, Gilles Monville, François Nicolas en Gérald Gresse,

De ingeschreven amateurs: Toon Keteleer, Hugues Joannes, Sébastien Wulf, Xavier Feyaerts, Christopher Mivis en Quentin de Valensart.

SWING : Toegangscode 120

De francofone golfvereniging AFG pakt uit met een grote promotiecampagne die de steun krijgt van 21 van de 32 clubs: lid worden kan voor 120 euro (en gratis voor kinderen van minder dan…120 maanden of tien jaar).

Debuterende golfers krijgen 120 minuten les in groep, mogen 120 balletjes slaan op de practice (daartoe kunnen ze gratis materieel gebruiken) en een maand lang onbeperkte toegang krijgen tot de oefenzones.

Info: www.afggolf.be of tel. 02 679 02 20

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content