"
...

" Wij zullen doorgaan", zegt Thomas Snijders, die vorig jaar het restaurant Lewis opende in een voormalig rendez-voushotel naast het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. De keuken en de eetzaal zijn ondergebracht in een open ruimte op de begane grond. De inrichting is die van een moderne kantine met bepleisterde muren die kaal zijn gebleven, op een rode neonverlichting na. De koks achter de lange eettoog en de swingende muziek zorgden voor een energieke sfeer. De ontvangst, de bediening, het eten: er zat vanaf het begin vaart in. Aan de basis van die positieve drive lag de aanpak van de communicatieve Thomas Snijders. Hij begon met Lewis in Hoogstraten en sloot zijn eerste zaak om aan de slag te gaan bij Mesa, het restaurant van Tomorrowland. Daar stopte hij om Lewis Antwerpen te openen, maar toen kwam de coronacrisis. Door de lockdown is het er plots stil, maar Thomas bleef aan boord. Hij staat alleen in zijn keuken om met handschoenen aan de gerechten van de dag te bereiden. "De hele dag thuis naar het plafond zitten staren is niets voor mij", zegt hij. "Ik wil bezig blijven en daarom blijf ik zeven dagen per week open voor de bereiding van afhaal- en bezorgmaaltijden. Je kan bellen of online bestellen. Afhalen in het restaurant kan met één persoon per keer op een afgesproken uur. Bezorgen doe ik in een straal van 5 kilometer, in een draagtasje en met handschoenen aan, en ik blijf op een veilige afstand. Alles is à la minute bereid. De ingrediënten bewaar ik extra koel en het bereidingsproces verloopt zo steriel mogelijk. De gerechten zijn vacuüm verpakt en bedoeld om thuis op te warmen in een bain marie. Betalen gebeurt via de QR-code via de bank-app." Het aanbod wisselt. Bij de voorgerechten is burrata met gegrilde oesterzwammen en groene kruidenolie (10 euro), tartaar van Piemontees rund (10 euro) of een koude Vichyssoise soep van prei en aardappel (10 euro). Bij de hoofdgerechten is pasta Lewis met melkweisaus, geperste boekweit en citroen als signatuurgerecht (15 euro), lenderibstuk van het rund van de barbecue met Cévennes-ui en jus van miso en soja (20 euro), en tarbot met citroengrassaus, witte asperges en spinazie (20 euro). Zoet eindigen kan met maplecake met geklopte room of tompussy met banaan en gezouten karamel (beide 10 euro).