Aconterra Fund investeert in proptech

© Getty Images

Het Capricorn Digital Growth-fonds gaat een strategisch partnerschap aan met Aconterra Fund om te zoeken naar nieuwe groeiparels in de proptech – technologie voor de vastgoedwereld.

Het durfkapitaalfonds Aconterra Fund investeert 10 miljoen euro in het Digital Growth Fund van de durfkapitalist Capricorn. Daarmee staat de teller van dat nieuwe fonds op 66,5 miljoen euro. Het doel van het in 2019 opgerichte fonds, dat bij Capricorn de opvolger is van het ICT Arkiv Fund, is eind dit jaar af te sluiten op 80 miljoen euro. Het Leuvense Capricorn Partners, dat in de jaren negentig mee is opgericht door Jos Peeters, beheert 500 miljoen euro in verschillende thematische fondsen.

Voor beide partijen gaat de samenwerking verder dan een klassieke fondseninvestering. Ze noemen het een strategische samenwerking gericht op technologie voor de vastgoedmarkt. Het Digital Growth Fund zet in op digitalisering in de gezondheidszorg en business in het algemeen. Volgens Steven Lambert, senior investmentmanager bij Capricorn Partners, is er een hele set nieuwe tools – het internet der dingen, artificiële intelligentie, digitale tweelingen – om digitale processen slimmer te maken. “Dat geldt voor alle sectoren”, zegt Lambert. “Maar vastgoed was wat achtergebleven.”

Daar komt de expertise van Aconterra van pas. Het Antwerpse Aconterra Fund, dat 30 miljoen euro beheert, werd gespijsd door het domoticabedrijf Niko. Aconterra noemt zich het eerste ‘ smart building tech fund‘. Het specialiseert zich in technologie voor slimme gebouwen op het kruispunt van het internet der dingen, datawetenschap, artificiële intelligentie en sensortechnologie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content