Achttien majors

Golf is een van die sporten waarin het mogelijk is ook voorbij de veertig te schitteren. Tiger Woods won vorige zondag de Masters op zijn 43ste. Dat is niet jong, maar ook niet oud. De Amerikaan heeft nog mooie jaren voor de boeg.

Voorlopig heeft de vroegere nummer één van de wereld vijftien grandslamoverwinningen achter zijn naam: hij won vijf keer de Masters, drie keer de US Open, drie keer de British Open en vier keer de USPGA. Er is geen enkele reden waarom er geen meer bij zouden komen. Met wat geluk kan Woods zelfs een gooi doen naar het record van de legendarische Jack Nicklaus, die zijn carrière afrondde met achttien overwinningen in een major. “Ik denk dat Tiger dat zeker nog voor elkaar kan krijgen,” zei de 79-jarige Nicklaus na de Masters.

Zoals Woods zondag speelde, is hij een kandidaat voor de overwinning in de andere majors. Boven op zijn kracht en zijn natuurlijke talent kan hij ook veel ervaring in de strijd gooien. Jack Nicklaus was 46 toen hij in 1986 zijn laatste grandslamtoernooi won. Woods heeft dus nog een paar jaar om geschiedenis te schrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content