ACHT PROJECTEN IN DE KIJKER

FINANCIETOREN

1. FINANCIETOREN

Deze mastodont in het Brusselse vastgoedlandschap (200.000 m2) op de hoek van de Kruidtuinlaan en de Koningsstraat staat sinds begin november 2016 te koop voor bijna 1,2 miljard euro. De eigenaar, de Nederlandse groep Breevast, verwacht de deal dit jaar nog te kunnen afsluiten.

2. NAVO

Dit wordt de grootste kantooroplevering van het jaar. Na zeven jaar is de bouw van het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO in Evere voltooid. De verhuizing zal in het tweede kwartaal van 2017 plaatsvinden. “Het is de bedoeling dat we klaar zijn voor de volgende top van de NAVO”, preciseert kolonel Lieven Vanheste. Het gebouw strekt zich uit over 251.980 vierkante meter.

3. BELLIARD 40

Dit gebouw van 18.804 vierkante meter, ontworpen door Art & Build, wordt opgeleverd in het derde kwartaal van 2017. Cofinimmo hoopt tegen die tijd de verhuring ervan rond te hebben. Een Europese instelling zal er haar intrek nemen. Het gebouw staat op de hoek van de Wetenschapsstraat en de Belliardstraat, in het hartje van de Europese wijk, en zou voor een nieuwe dynamiek moeten zorgen in de Belliardstraat.

4. THE ONE

Atenor is in 2015 begonnen met de bouw van dit prestigepand in de Europese wijk. De onderhandelingen over de verhuur van 30.000 vierkante meter beginnen in de komende maanden. Europa volgt het dossier op de voet, terwijl een corporate client al een optie heeft genomen om een derde van het gebouw te huren. De oplevering is gepland voor 2018.

5. QUATUOR

Het kantoorgebouw Quatuor van Befimmo moet een van de symbolen worden van de vernieuwing van het Noordkwartier. De zoektocht naar huurders voor dit gebouw van 60.000 vierkante meter schiet goed op. Befimmo hoopt de bouwvergunning in het eerste kwartaal van 2017 op zak te hebben.

6. REALEX

Atenor zal de bestemming voor het project Realex dit jaar bepalen. Europa zoekt tegen 2022 een conferentiecentrum en kantoorruimte. Dat is dus een prima eerste optie. De projectontwikkelaar heeft al een vergunning voor de bouw van de toren, die 114 meter hoog wordt, met een oppervlakte van 42.000 vierkante meter.

7. MÖBIUS TOWERS

We weten dat Allianz de eerste van de twee Möbius-torens zal betrekken die Immobel (26.600 m2) aan de Koning Albert II-laan zal bouwen. Over de bestemming van de tweede toren moet dit jaar een beslissing vallen. Immobel en BPI zouden ook hun plannen bekendmaken voor de reconversie van de oude zetel van Allianz (55.000 m2) aan het Brouckèreplein.

8. TOUR & TAXIS

Als onderdeel van zijn omvangrijke reconversieproject voor deze site zal Extensa naast het residentiële deel een enorme pool met kantoren ontwikkelen. De eerste vergunningsaanvragen worden in 2017 ingediend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content