AANRADERS

We namen even een kijkje in het snel groeiende aanbod aan dvd-schijfjes en graaiden uit de recente releases de opmerkelijkste titels bijeen.

Thirteen days (RCV) – 27,99 euro

In deze puike politieke thriller vertolkt Kevin Costner de rol van Kennedy’s adviseur ten tijde van de Cuba-crisis, toen de wereld dertien dagen lang balanceerde op de rand van een nucleaire oorlog. Naast een spannende brok moderne geschiedenis, biedt deze dvd ook talloze extra’s met historische commentaren, biografieën en speeches van protagonisten zoals JFK, Chroestjov en Castro. Kortom: hoogstaand entertainment in een pedagogisch jasje.

The French connection – special edition (Fox) – 49,95 euro

‘Three great discs, two classic movies and one tough cop,’ zo luidt de promotieslogan voor The French connection-box. Voor een keer hebben de reclamejongens niet eens overdreven. Zo vindt u niet alleen deze twee ijzersterke politiethrillers in hun oorspronkelijke beeldformaat. Bovendien wordt u getrakteerd op ruim drie uur bonusmateriaal met een onthullende BBC-documentaire over de drugtrafiek tussen New York en Marseille, een uitvoerige making of en revelerende commentaren van de regisseurs William Friedkin en John Frankenheimer.

The Hitchcock collection I & II (Universal) – 125 euro per box

Deze glamoureuze boxsets bieden een prima staalkaart van het indrukwekkende oeuvre van Alfred Hitchcock. Elke box bevat zeven titels. In het eerste deel vindt u onvergetelijke meesterwerken zoals Shadow of a doubt, Rear window en Psycho. De tweede box – die inzoomt op het latere werk van the master of suspense – bevat hoogtepunten zoals Vertigo, The birds en Frenzy. Alleen zonde dat bij sommige titels het originele beeldformaat niet werd geëerbiedigd.

Se7en (Universal) – 32,19 euro

Adembenemend, zo kunt u de dvd van Finchers sinistere meesterwerk rustig omschrijven. Deze special edition bevat een volledig anamorfe widescreenversie van het originele negatief. Op de bonusschijf vindt u bovendien tal van geschrapte scènes, een alternatief einde en een uitvoerige reeks meerstemmige commentaartracks van cast en crew. Daarenboven biedt dit schijfje ook een indiscrete blik in de persoonlijke notitieboekjes van seriemoordenaar John Doe. Kortom, dit is niet zomaar een dvd; dit is Finchers hoogst persoonlijke elegie op het medium.

Classic gold collection (Warner) – vanaf 20 euro per titel

Gone with the wind, Casablanca, Singin’ in the rain, Rebel without a cause… de Classic gold collection brengt twaalf van de grootste en populairste klassiekers uit Hollywood. Het ideale geschenk dus voor nostalgische cinefielen met oog voor moderne media. Jammer genoeg beperken de extra’s zich doorgaans tot enkele biografieën, een bioscooptrailer en een boekje met wat summiere achtergrondinformatie. Alleen de dvd’s van Ben Hur en Doctor Zhivago bevatten een pak boeiend bonusmateriaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content