6 absolute topadressen in New York

Hunkert u, na de kletsnatte eerste weken van augustus, alsnog naar wat zon? Of bent u alweer aan de slag en moet u binnenkort op zakenreis naar New York? Trends selecteerde de 6 verrassendste hoteladressen.

De New Yorkse zomer kan zo broeierig zijn dat de avond doorbrengen aan de rand van een glinsterend zwembad, een koel terras of een verfrissende omgeving een niet te versmaden pluspunt is. Men durft nogal eens te vergeten dat het centrum van de Big Apple bestaat uit een eiland van nauwelijks vier kilometer breed, een gebied met ware badstadallures waar het water nooit ver uit de buurt is. De gonzende metropool met zijn duizelingwekkend hoge wolkenkrabbers ligt aan de Atlantische Oceaan en wordt doormidden gesneden door twee rivieren, die Manhattan in het oosten en het westen omsluiten.

Ook u kunt in Manhattan de zeelucht gaan opsnuiven langs de met bomen omzoomde boulevards aan de waterkant of samen met de leden van de zeilschool in het World Financial Center de boten optuigen voor een tochtje op zee. Als u houdt van zalig nietsdoen op het strand, kunt u zich neervlijen op Coney Island, de plek bij uitstek voor zonnekloppers op minder dan een uur van het stadscentrum. Bovendien bevindt zich hier ook een attractiepark dat meer dan een eeuw oud is. Daarna vormt een uitstapje met een van de ferry’s of watertaxi’s (http://www.nywatertaxi.com) de ideale manier om tot rust te komen.

1. Soho House

Het nec plus ultra van New York Bad vinden we in Soho House, een poepchic pension voor the rich and famous. Net als op het strand begint de dag hier met een duik in het water. Wie hier evenwel zijn baantjes trekt in het zwembad, krijgt er het uitzicht op het ochtendlijke Manhattan bovenop. ‘s Namiddags is het tijd voor dolce far niente in een van de hangmatten aan de rand van het water, net zoals de lady’s uit de topserie Sex in the City. Wie hoopt om ooit eens oog in oog te staan met Nicole Kidman, Uma Thurman, Salma Hayek of Robert de Niro, is hier beslist aan het juiste adres.

2. Mandarin Oriental

Een van de absolute topadressen in Manhattan vandaag is het verbluffende Mandarin Oriental, een uiterst elegant hotel dat zich letterlijk op eenzame hoogte bevindt. Als zwemmer in het fabuleuze indoorbad hebt u hier de illusie honderd meter boven de begane grond te drijven, en dat hoeft ook niet te verwonderen: de luxueuze ruimtes met hun Aziatisch design situeren zich immers tussen verdieping 35 en 54 in de noordelijke toren van het Time Warner Center, de nieuwe twin towers van Central Park, die een adembenemend uitzicht bieden over de stad.

3. Soho Grand Hotel

Wat dacht u van een barbecue? De barbecues in het Soho Grand Hotel sluiten aan bij de aloude Amerikaanse traditie en zijn bijzonder populair bij de hippe bewoners van de gelijknamige wijk. ‘s Namiddags kunt u er op adem komen op het ruime terras of genieten van een hamburger in de tuin met het gras onder de voeten. Het Soho Grand Hotel is overigens een bijzonder geslaagd voorbeeld van hoe industrieel design kan worden opgewaardeerd. Achter de moderne gevel ontdekt u een indrukwekkende stalen trap, overal zijn metalen bouten en balken zichtbaar en zelfs de deuren hebben een used look meegekregen. In de lobby – met zijn overvloedige lichtinval – wordt u verwelkomd door twee smeedijzeren honden en kunt u de art-decolampen bewonderen aan het plafond. Voor u zich naar bed begeeft, mag u zeker niet vergeten even langs te lopen in de bar in koloniale stijl voor een van de zowat dertig verschillende cocktails op basis van oude, traditionele recepten.

4. 60 Thompson

Op een boogscheut daarvandaan vinden we in een rustig straatje in Soho de zaak met het meest benijdenswaardige dakterras van New York: de 60 Thompson. De openluchtbar Above 60 is exclusief voorbehouden voor de hotelgasten en hun genodigden en biedt een panoramisch uitzicht over the city that never sleeps. Misschien kunt u, net als zanger Moby, uw privéfeestje organiseren hier op deze brug tussen de sterren…

5. Shoreham Hotel

Al even verfrissend als de verkwikkende huiscocktail met meloen en limoen, is het splinternieuwe Shoreham Hotel zelf, een van de topbestemmingen in het kolkende Midtown, op enkele stappen van de theaters, het Museum of Modern Art (Moma) en het Rockefeller Center. Bij het binnenkomen wordt door het spel van licht en transparantie de illusie gewekt dat u een aquarium binnenstapt. Zowel voor de lobby als de bar werd namelijk gebruikgemaakt van dubbele glazen panelen, waartussen blauwe zijde voor een heel bijzonder golfeffect zorgt. Shoreham biedt zijn gasten bovendien de mogelijkheid om aan boord te gaan van een prestigieus zeiljacht. De trip voert u in ware filmsterstijl met de haren in de wind langs onder meer het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en de Brooklyn Bridge.

6. The Maritime Hotel

Wie echt zeemansbloed in de aderen heeft, kan ook een kamer, of beter een hut, reserveren in The Maritime, het vroegere hoofdkantoor van de National Maritime Union. In de 121 kamers en vier suites vindt u de elegantie terug van een modern passagiersschip, maar hier kijkt u uit op een oceaan van groen en vangen de grote patrijspoorten de vele schakeringen van het licht dat weerkaatst wordt door de vlakbij stromende Hudsonrivier.

SOHO HOUSE NEW YORK

29-35 9th Avenue – New York NY 10014, USA

tel. + 1 212 627 9800 – www.sohohouseny.com

Vanaf 350 euro.

MANDARIN ORIENTAL

80 Columbus Circle at 60th Street – New York NY 10023, USA

tel. +1 212 805 8800 – www.mandarinoriental.com

Vanaf 450 euro via internet.

SOHO GRAND

310 West Broadway at Grand Street – New York NY1001 USA

tel. + 1 212 965 3000 – www.sohogrand.com

Vanaf 270 euro.

60 THOMPSON

60 Thompson Street – New York NY 10012 USA

tel. + 1 212 431 0400 – www.60thompson.com

Vanaf 300 euro.

THE SHOREHAM HOTEL

33 West 55th Street – New York NY 10019 USA

tel. +1 212 247 6700

Reserveren op: tel. + 1 800 553 3347

www.shorehamhotel.com

Vanaf 190 euro.

THE MARITIME HOTEL

363 West 16th Street – New York NY10011 USA

tel. +1 212 242 4300

www.themaritimehotel.com

Vanaf 230 euro.

Elodie Perrol

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content