4 x Audi A3

1 Het is een eeuwig zeer bij de Duitse premiummerken: pluk een paar leuke dingen van de optielijst, en in een mum van tijd komt er 15.000 euro bij. Die optielijst is in het geval van deze A3 dan ook heel uitgebreid, met opvallend veel actieve en passieve veiligheidshulpjes.

2 Hoewel de nieuwe A3 er heel compact uitziet, is hij in vergelijking met de vorige generatie gegroeid: zowel in de lengte als in de breedte is er 3 centimeter bij gekomen.

3 Met de lancering van de vierde generatie krimpt het aanbod. Naast deze Sportback met vier deuren en een achterklep volgt heel binnenkort ook nog de berline. Maar een driedeurs en een cabrio moet je niet meer gaan zoeken in het gamma.

4 Bij de lancering biedt Audi in ons land drie motorversies aan. Naast de turbodiesel van 150 paarden zijn er ook nog de iets minder krachtige versie met 115 paarden en voor benzinerijders de 1.5 TFSi van 150 paarden. In een volgend stadium volgt nog een kleine benzinemotor, een driecilinder van 1 liter en 115 paarden. Ook op de planning staat een plug-inhybride die een benzinemotor van 1,4 liter combineert met een elektromotor: meteen het interessantste model voor de fleet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content