35 applicaties voor op kantoor

De visitekaartjes van uw contactpersonen inscannen, de verplaatsingen van uw buitendienstmedewerkers analyseren, aantekeningen maken bij een presentatie of slides via wifi op een groot scherm projecteren: uw smartphone biedt ontelbare professionele tools. Hier vindt u alvast een selectie.

De tijd dat we ons amuseerden met het drinken van een virtueel biertje op onze iPhone of het overgieten van al even virtuele Tic Tacs van de ene smartphone in de andere ligt alweer ver achter ons. Na de euforie en de gadgets is het tijd voor ernstiger dingen. Dat hebben de uitgevers en makers van applicaties goed begrepen. Om in de gunst te blijven, moeten ze de gebruikers ook apps aanbieden die handig zijn in het dagelijkse leven of op het werk. De nuttige applicaties komen sterk opzetten, al blijven spelletjes, sociale netwerken en media-apps de boventoon voeren. Tegenwoordig kunt u via uw smartphone vertalen, notities maken, uw dag indelen, dicteren of een boodschappenlijstje maken. Dat zorgt er trouwens voor dat gebruikers almaar meer tijd aan hun mobieltje spenderen. Volgens Flurry, een instelling die statistische gegevens over applicaties verzamelt, steeg het gebruik van mobiele applicaties bij de Belgen tussen januari en oktober 2011 met 363 procent.

En wellicht is dat nog maar een begin. Momenteel bevat de App Store van Apple namelijk hoofdzakelijk applicaties voor particulieren. Dat zou kunnen veranderen met de recente lancering van de App Store Volume Purchase Program. Bedrijven kunnen er puur zakelijke applicaties kopen en met één muisklik op al hun mobiele toestellen installeren. “Je vindt er CRM-apps, boekhoudkundige apps, presentatie-apps, dataverwerking-apps… Voor iPhone en iPad”, zegt Jean-Paul de Ville, oprichter van AppSolution, dat zich via zijn Amerikaanse vestiging al heeft aangemeld voor het programma. “Op termijn zul je er wellicht ook specifieke apps vinden voor allerlei beroepsgroepen, zoals verzekeraars, IT’ers, zelfstandigen en kmo’s. Er wordt veel verwacht van dat programma. Het zal smartphones en tabletcomputers veel professioneler maken.”

Het is moeilijk om een keuze te maken tussen de aangroeiende massa mobiele applicaties. Flurry schat dat er in oktober 2011 wereldwijd 2,6 miljard applicaties zijn gedownload, zowel via de App Store van Apple als via de Android Market. Trends selecteerde voor u 35 applicaties (zowel klassiekers als specifieke toepassingen) die op het werk of in uw dagelijkse leven van pas kunnen komen. Hebt u nog tips? Meld ze op Bizz.be.

CHRISTOPHE CHARLOT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content