3 x Tipo Cross

1. Voor een auto met een lengte van 4,38 meter komt de Cross met een heel behoorlijke koffer: een inhoud van 440 liter. Voor de occasionele rit naar het recyclagepark kunt u de achterbank neerklappen, waardoor een laadruimte van meer dan 1.500 liter ontstaat. Verder valt op dat de inzittenden achterin over meer dan voldoende beenruimte beschikken, want in het segment van de compacte middenklasser niet altijd vanzelfsprekend is.

2. Hoewel hij een zucht meer dan 12 seconden nodig heeft om vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur te versnellen, geeft de Tipo altijd de indruk dat hij best snedig is. Een sportieve auto is hij evenwel niet. Daarvoor geeft de stuurinrichting te weinig feedback, en dat boezemt niet meteen vertrouwen in zodra je voor het stevigere bochtenwerk gaat.

3. Hoewel de Tipo in de eerste plaats een rationele auto wil zijn, kan hij met tal van opties worden uitgerust, van een adaptieve snelheidsregelaar tot verwarmde stoelen, een automatische noodrem of een achteruitrijcamera.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content