3 vragen aan Wouters & Hendrix

Juweelontwerpsters

Voor DIVA in Antwerpen mocht u een wunderkammer inrichten.

“Het is een prachtige kans voor onze ontwerpstudio. We interpreteerden de opdracht als een ode aan de schoonheid door de eeuwen heen. We zochten waardevolle en waardeloze objecten bij elkaar, die poëzie uitstralen. In de drie kamers combineerden we die met onze ontwerpen. Niet omdat die erop geïnspireerd zijn, maar omdat ze dezelfde sfeer en diepere betekenis hebben.”

Hoe ging u te werk?

“Het was een enorme leerschool om te zien hoe zulke expo’s tot stand komen. De selectie maakten we in de collectie van DIVA, maar ook in musea in Frankrijk, Engeland en België. We kozen alles op basis van ons buikgevoel, maar toen alles samenkwam, voelden we toch een coherentie.”

Welk stuk wilde u absoluut in de wunderkammer?

“Een vaas van de Britse kunstenaar Grayson Perry. Op het eerste gezicht heeft die een heel klassiek model, maar als je goed kijkt, zie je allerlei hedendaagse details die het voorwerp onwaarschijnlijk sterk maken. De vaas bevat zelfs politiek getinte boodschappen. Het was erg duur om dat topstuk in Antwerpen te krijgen, maar het maakt onze presentatie af.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content