3 vragen aan Tim Bryon

Kunsthal Gent

Kunsthal Gent start dit weekend in het Caermersklooster. Hoe ziet de programmering eruit?

“In het Caermersklooster is regelmatig kunst tentoongesteld, maar een experimentele dynamiek was er niet echt. De stad Gent vroeg een idee uit te werken voor de presentatie van beeldende kunst. Met Kunsthal Gent hebben we die kans gegrepen. We nodigden veel mensen uit om te komen praten over hun ideeën. Een van de radicale ideeën van de Amerikaanse tentoonstellingsmaker Prem Krishnamurthy was dat expo’s niet per se telkens afgebroken moeten worden.”

Hoe vertaalt u dat idee naar de Kunsthal Gent?

“Tentoonstellingen kunnen onbeperkt blijven staan, maar wel evolueren naar iets nieuws. Als de ruimte volstaat, zijn communicatie en interactie essentieel: we willen daarom dat alle partijen in gesprek gaan met elkaar en reageren op elkaars aanwezigheid. Zo evolueert de invulling van de hal constant.”

De aanpak is compleet anders dan die van de Kunsthal in Rotterdam.

“Die bestaat al geruime tijd en heeft een traditie van opeenvolgende tentoonstellingen. Wij staan nog aan het begin. Wij stellen ons open voor allerlei disciplines, zoals film, grafische vormgeving en yoga. De Kunsthal Gent kan breed worden ingevuld. In cross-overs gebeuren de spannendste dingen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content